Geld maakt gelukkig, maar verlangen naar steeds meer geld maakt ongelukkig.
Volledig scherm
Geld maakt gelukkig, maar verlangen naar steeds meer geld maakt ongelukkig. © Thinkstock

Geld maakt gelukkig, maar slechts tot 4.000 euro netto per maand

70% van de Belgen is niet tevreden met zijn inkomen en meer centen maken wél gelukkiger, zo toont het Nationaal Geluksonderzoek. Maar vanaf 4.000 euro netto per maand zakt de 'levenstevredenheid' zienderogen.

59 reacties

 • DIRK RASSCHAERT

  4 jaar geleden
  Wedden dat ik het tegendeel kan bewijzen? Wie neemt de handschoen op?
 • Kris Kras

  4 jaar geleden
  Iedereen heeft recht op geluk en dus al wie dus meer heeft, levert in voor de anderen... Laat de politici het voorbeeld geven...
 • Walter Willaert

  4 jaar geleden
  Als ge maar nen eigendom hebt dan ist al goed
 • Jan Verstrepen

  4 jaar geleden
  Geld hebben is een enorm voordeel dat wel !
 • raymond van der craen

  4 jaar geleden
  D' er zijn toch zeker manieren om die rijken ook gelukkig te maken en deze zijn vrij simpel. Leer delen met mensen die het minder breed hebben en ook hard werken maar niet in verhouding beloond worden. Ik zou onze koninklijke familie meteen heel gelukkig kunnen maken en hoe dankbaar zouden de minder bedeelden wel zijn met een paar euro's meer!
 1. Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronaregels niet gerespecteerd"
  PREMIUM

  Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronare­gels niet gerespec­teerd"

  Een bezorgde moeder uit Erpe-Mere slaat alarm over de drukte in Walibi. De vrouw, die anoniem wil blijven, zegt dat het park de veiligheidsregels dit weekend amper respecteerde. "Mensen stonden vaak zonder mondmasker dicht bij elkaar in de rij voor de attracties. Groepjes uit verschillende 'bubbels' moesten ook bij elkaar in de karretjes zitten. Het is dat ik mijn zoontje niet wilde teleurstellen - anders was ik direct vertrokken. Walibi verzekerde me dat er maximaal 3.000 mensen tegelijk in het park mochten. Naar mijn gevoel waren dat er veel meer."