Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

Geld is gratis, hoe is dat gekomen?

Met het einde van het decennium zijn de economische handboeken aan vernieuwing toe. De voorbije tien jaar leken de wetten van het geld ondoorgrondelijk en bijwijlen krankzinnig. Geld lenen bracht ons land plots geld op. Een hypotheek aflossen, deden heel wat gezinnen aan 0 euro interest. We sparen een recordbedrag bij elkaar, maar dat bracht nooit zo weinig op. Geld heet tegenwoordig 'gratis' te zijn. Hoe is het zover kunnen komen?

12 reacties

 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  Door kunstmatige manipulatie van de wereld geld markt door bepaalde individuen. Is het hele systeem nu ontspoord en ze weten niet meer hoe het recht trekken. Of willen het niet recht trekken. Maar het is een groep volk met veel vastgoed dat dit hele spel gestart heeft om de waarde van hun vastgoed en bedrijven groter te maken. Ooit zal de kat wel uit de boom vallen.
 • Jules Vermeers

  1 jaar geleden
  Er is niets gratis aan dat geld, het is geleend geld en je moet dat terugbetalen, inderdaad goedkoper maar terugbetalen moet je hoe dan ook. Dus niks gratis.
 • Mathieu Vandelook

  1 jaar geleden
  Ik werk inmiddels een 7tal jaar en heb ongeveer €50.000 opzij kunnen zetten om een huis te kopen. Echter in werkelijkheid heb ik op 7 jaar slechts €15.000 gespaard vanwege de stijgende prijzen van de huizenmarkt. Ik vrees dat ik tegen dit tempo pas op mijn 50ste een huis zal kunnen kopen als alleenstaande.
 • joseph lemmens

  1 jaar geleden
  Als mijn bank dan toch geen intresten meer wil geven en ook nog eens de elektronische toer wil opgaan dan zetten wij ons spaargeld maar beter om in grondstoffen die al eeuwen bewezen hebben waardevast te zijn en te blijven zoals goud, zilver, palladium, platina, lithium etc......
 • Jean-Pierre Van Den Neste

  1 jaar geleden
  Ik stel mij de laatste jaren vele vragen Heeft de bank zomaar het recht om interest te verlagen bij een spaarboekje.Staat wel nergens niet beschreven in contract en met de beurs kan je ook veel geld verliezen.De volgende vraag die ik eens in de bank heb gesteld is de volgende de beurs zakt waar is uw geld naartoe en beter in wiens zakken zit het.Je moet overal instapkosten betalen wanneer je obligaties of aandelen koopt.???
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur