Exclusief voor abonnees

Gefermenteerde ananas als 'specialleke'

Restaurant O Geros (Genk)

In het gastronomische mediterrane restaurant worden cocktails en mocktails sowieso bereid volgens persoonlijke smaak. Maar wanneer Vallina Tzamouranis deze maand aan tafel het menu presenteert, zal ze - "zonder daarbij Tournée Minérale op te dringen" - een 'specialleke' naar voren schuiven: de Blood Moon (foto). Of drinkt u thuis wel vaker een drankje met gefermenteerde ananas? "Die gisting geeft een biergeur. Het sap drink je niet puur, maar wordt toegevoegd aan verse bloedappelsien, verse kokospuree, een extract van donker bier, en nog wat ijs en suiker. Zo krijg je een roze, zoetzure mocktail met een kraagje door de kokos. Daarnaast heb ik veel sappen vacuüm getrokken, die een paar weken bruikbaar blijven. En in het beste geval moet ik extra maken." Kostprijs: 6 euro, de helft van hun duurste cocktail.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:



Alle artikels uit de krant