Piggy bank

spaarvarken
Volledig scherm
Piggy bank spaarvarken © ThinkStock

Geert Noels over negatieve spaarrente op spaarboekje: "Betalen om te mogen sparen: de mensen pikken dat niet”

Wie meer dan 100.000 euro op z'n spaarboekje heeft, moet daar rente op betálen in plaats van ze te krijgen. Dat stelt de voorzitter van de Europese bankenfederatie voor. Econoom Geert Noels vindt dat een bijzonder slecht idee, en hij is niet de enige: "Zowel bij bankiers als bij het grote publiek neemt het ongenoegen toe. Men neemt de werkende klasse haar spaarcenten af."

  1. Spaargeld voor droomvakantie van petanqueclub verloren na faillissement Thomas Cook: “Garantiefonds komt niet tussen omdat stempels op betalingsbewijzen ontbreken”

    Spaargeld voor droomvakan­tie van petanque­club verloren na faillisse­ment Thomas Cook: “Garantie­fonds komt niet tussen omdat stempels op betalings­be­wij­zen ontbreken”

    Het spaargeld voor de vakantie van leden van petanqueclub Hallemaal uit Halle kan niet gerecupereerd worden via het Garantiefonds omdat twee stempels ontbreken op de betaalbewijzen die afgeleverd werden in het Neckermann-verkooppunt in Halle. “Ik slaap er al een hele week niet van”, zegt Franc Wouters van Hallemaal. “We verliezen ons geld en we zijn een droomvakantie kwijt.”