Piggy bank

spaarvarken
Volledig scherm
Piggy bank spaarvarken © ThinkStock

Geert Noels over negatieve spaarrente op spaarboekje: "Betalen om te mogen sparen: de mensen pikken dat niet”

Wie meer dan 100.000 euro op z'n spaarboekje heeft, moet daar rente op betálen in plaats van ze te krijgen. Dat stelt de voorzitter van de Europese bankenfederatie voor. Econoom Geert Noels vindt dat een bijzonder slecht idee, en hij is niet de enige: "Zowel bij bankiers als bij het grote publiek neemt het ongenoegen toe. Men neemt de werkende klasse haar spaarcenten af."

80 reacties

 • Jean Emare

  2 jaar geleden
  Als de banken nog lang zo'n grote mond opzetten.. simpel.. allemaal het geld afhalen, na een week zijn ze failliet.
 • Dominique Hermys

  2 jaar geleden
  Dan zet ik alles op mijn zichtrekening, moet er toch voor betalen. Met mijn centen gaan ze geen leningen uitgeven.
 • Lieven tanghe

  2 jaar geleden
  banken kunnen hier niets aan doen , het is de ECB die ons besteelt.Het doel van de negatieve rente is uiteindelijk de overheidsfinanciën te saneren .Voor Belgie zal dat dus nog tientallen jaren duren .
 • Tim Claes

  2 jaar geleden
  Allé, nu? De mensen pikken dat niet? Wie had dat ooit verwacht, zeg. Nog maar goed dat een slimme man als Noels ons daar attent op maakt.
 • Emiel Vandeplas

  2 jaar geleden
  Oplichting door de banken ook niet . Al één verantwoordelijke voor de rechtbank ? Wanneer verjaart dit vanaf 2008 ?
 1. Spaargeld voor droomvakantie van petanqueclub verloren na faillissement Thomas Cook: “Garantiefonds komt niet tussen omdat stempels op betalingsbewijzen ontbreken”

  Spaargeld voor droomvakan­tie van petanque­club verloren na faillisse­ment Thomas Cook: “Garantie­fonds komt niet tussen omdat stempels op betalings­be­wij­zen ontbreken”

  Het spaargeld voor de vakantie van leden van petanqueclub Hallemaal uit Halle kan niet gerecupereerd worden via het Garantiefonds omdat twee stempels ontbreken op de betaalbewijzen die afgeleverd werden in het Neckermann-verkooppunt in Halle. “Ik slaap er al een hele week niet van”, zegt Franc Wouters van Hallemaal. “We verliezen ons geld en we zijn een droomvakantie kwijt.”
 2. PREMIUM

  Nu ook Man City geïnteres­seerd in Vertonghen

  Het verschil tussen een optie en een target. Manchester City won de voorbije maanden wel degelijk informatie in over Jan Vertonghen (33). Daar bleef het voorlopig bij. Pep Guardiola is op zoek naar twee bijkomende verdedigers. Een rechtsvoetige leider met naam, die de geest van Vincent Kompany helemaal moet verjagen: Kalidou Koulibaly. En graag zou hij er ook een voetballende verdediger bij hebben die zowel back-up kan zijn voor Aymeric Laporte, als kan depanneren op linksback. Binnen dat profiel past Vertonghen. Als optie om één à twee jaar te overbruggen. Vertonghens contract bij Tottenham loopt straks af. Buiten zijn loon (momenteel ruim 75.000 euro per week) en een flinke tekenpremie kost hij niets. Of Vertonghen uiteindelijk de laatste schifting heeft overleefd voor de lijstjes van vier targets per positie, wordt binnen de club niet bevestigd. (KTH)