Exclusief voor abonnees

Geens (CD&V) schrijft paars-groen met één woord af: “Nee”

Hoofdonderhandelaar Koen Geens is duidelijk: voor zijn partij is een paars-gele coalitie met PS en N-VA de enige optie.
Photo News Hoofdonderhandelaar Koen Geens is duidelijk: voor zijn partij is een paars-gele coalitie met PS en N-VA de enige optie.
Koen Geens zegt het doorgaans met meer en moeilijkere woorden, maar gisteren schreef de hoofdonderhandelaar van CD&V met één welgemikt woord een paars-groene coalitie af: "Nee." Voor zijn partij is paars-geel de énige formule. En zo geeft hij Paul Magnette het njet waar hij tussen de regels naar vraagt.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marleen Sauvillers

  Volgens mij hebben Vld en Cdnv spijt dat ze Marackec hebben gestemd. Michel heeft er een mooie post in Europa voor gekregen. Ik vind dat Nva ze nu moet laten opdraaien voor hun steun. De massa migratie is volop bezig.

 • Jaak Casteleyn

  Dat ze eens doen gelijk het moet, verliezen is opstappen! Dat ze het eens in de privé proberen, allemaal niet competent genoeg.

 • johan fransaert

  men zou bij wet partijen moeten verplichten om te beginnen bij de grootste dan de tweede enz tot ze meer dan 50%hebben om een regering te vormen en bij weigering onmiddellijk nieuwe verkiezingen.

 • trying realistic

  Die politiekers hebben ook het warm water uitgevonden, ik heb bij hen nog nooit iets positiefs gezien, enkel en alleen als ze zo een beter imago kunnen opvoeren. Maar bij het serieuze werk, enkel op elkaars kap zitten ipv constructief te werken.

 • Michel Jacobs

  Koen Geens is zeer welbespraakt en met zijn brilletje en academische titel lijkt hij wel de gedelegeerde van de rede op aarde zelve. Ik denk echter dat als iemand de moeite zou doen om wat biografisch materiaal te verzamelen we op iemand stuitten van de uiterst rechtse kant van de CD&V met gegarandeerd een aantal duistere ideologische kantjes waarvan er veel serieus zouden verschieten.Ik heb er zo genoeg gekend aan de KUL.Niet dat ik met zeveraar Magnette zou willen werken, los daar van.