Exclusief voor abonnees

Geen zatte Engelsen, geen jodelende Duitsers: symbolen van massatoerisme zijn plots oases van rust

De Spaanse Trappen in Rome.
ANP / Getty Images De Spaanse Trappen in Rome.
Wie naar de toeristische hotspots in Europa trekt, beleeft er dezer dagen een unieke vakantie. Symbolen van overtoerisme zoals Dubrovnik, Siena of Palma de Mallorca zijn momenteel zo goed als leeg. Op de Spaanse Trappen in Rome kun je met een beetje geluk een selfie maken waar geen enkele andere toerist op staat. “Het is van de jaren 50 geleden dat trips zo exclusief waren”, zegt Robrecht Willaert van Travel Magazine, zelf pas terug van Mallorca.

Je hebt 11% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Verstappen Martine

  Dat moet eens een keer zalig zijn voor de mensen die daar wonen.

 • David Borreman

  De stad dubrovnik ...hetwas er supermooi..ma 50euro vo frietje met brochette met 2stukjes vlees..denk dat ze met veel heimwee terug denken aan mij vorig jaar..

 • Jan Van Gent

  Dan hebben ze toch in Portugal niet gekeken met de Hollanders die daar massaal het kot op stelten hebben gezet.

 • Charlotte De greef

  Niet slecht. Misschien ervaren deze landen, die vaak geen goed woord voor de toeristen hebben, dan eens dat ze ons missen.

 • stefan crama

  Ik betwijfel of de middenstand dit leuk vind. Volgens sommigen zou de wereld beter af zijn zonder mensen maar dus ook zonder hen die deze toestanden geweldig vinden.