Geen vroegzomer of WK voetbal: bijna kwart meer boekingen naar de zon

Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.
Neckermann heeft in mei en de eerste week van juni dit jaar 22 procent meer last minutes naar zonnige oorden verkocht. Volgens de touroperator heeft dat te maken met het kwakkelende weer in eigen land en de afwezigheid van het WK voetbal.

Vorig jaar was mei een heerlijke maand: bovengemiddeld hoge temperaturen en veel zon. Dit jaar is het andersom. Een vroegzomer blijft uit, het regenjasje aan. En dus is het niet zo vreemd dat we meer tripjes naar de zon boeken. Bovendien wilden velen vorig jaar thuisblijven voor het wereldkampioenschap voetbal bij de mannen. Dat is er nu niet, en dus piekt de verkoop van lastminutereizen opmerkelijke vroeg. Neckermann stelt een stijging van 22 procent vast, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het gaat zowel om tripjes in de komende weken als in juli en augustus. "Het is duidelijk dat de herinnering aan de warme zomer vorig jaar een stukje aan het wegebben is én dat de Belgen zeker willen zijn van hun plek onder de zuiderse zon", zegt Neckermann-woordvoerster Leen Segers. Vooral Marokko, Egypte, Turkije en Tunesië doen het goed. De rust is er weergekeerd, maar de scherpe all-inprijzen zijn er nog steeds, zegt de touroperator. "Na jaren van stijgende hotelprijzen is de situatie in Spanje ook genormaliseerd. De Canarische eilanden, Balearen en Spaanse costa's doen het dus ook goed." (BHL)Alle artikels uit de krant

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • robrecht Peeters

  en het wordt nog beter voor Neckermann, Tui....er zal gevlogen worden door de Belgische brossende kinderen...….

 • koen leenknecht

  Ik zei het al enkele maanden geleden , we gaan meerdere(!) natte zomers tegemoet . Na een droge periode komt een natte periode . Goed voor de natuur . Na de warme zomer van 1976 duurde het tot 1982 eer er terug eens echte hete zomer was .

 • Tina Colpaert

  Niet het wk maar strontweer in Belgie dat is de reden je kan hier niet eens deftige bbq of buitenfeestje plannen en als het dan eens goed weer is voor 1dag moet je alles laten vallen want volgende dag is het voorbij!

 • Benny Deridder

  Ach wat. Naar jaarlijkse gewoonte zullen we weer een hete herfst krijgen. Daar hebben de vakbonden immers een abonnement op genomen.

 • danny buyse

  We gaan toch niet klagen Hé! Prachtige zomer zonder extremen voor iedereen en de natuur en de zomer moet nog beginnen in juli - augustus. Vergeet de 21° in februari niet.