Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

“Geen nieuwe LEZ’s alstublieft”: VAB roept steden en gemeenten op met betere maatregelen te komen

"Steden en gemeenten, wacht alstublieft met het invoeren van lage-emissiezones." Mobiliteitsclub VAB vindt dat de impact op de luchtkwaliteit onvoldoende is bewezen en er te grote sociale gevolgen zijn. Ze worden daarin bijgetreden door zeven op de tien Vlaamse steden en gemeenten.

211 reacties

 • raf peeters

  2 jaar geleden
  Bezit wagens die wel de LEZ zones binnen mag maar indien niet zou geen enkele boete betalen en de reden is heel eenvoudig.Betaal je 340€ mag je wel binnen ,dus leg mij eens uit of aan een rechter hoe relevant de 340€ is tov zuivere lucht.Moesten ze die 340€ en boetes gebruiken om de lucht te zuiveren zou een andere zaak zijn ,nu vandaag is een pure belasting dat milieu nul te maken heeft en zou ze dan ook niet betalen en wil eens een rechter willen zien die je dat kan doen betalen.
 • Dirk Vregels

  2 jaar geleden
  Gebieden binnen de LEZ zones zullen verpauperen en criminaliteit aantrekken. De win - win gedachten van politiekers zal wederom op een verlies - verlies uitdraaien. Heel normaal dat je bij zoveel domheid steeds een gigantisch begrotingstekort hebt.
 • eddy buttiens

  2 jaar geleden
  Gewoon deze steden vermijden, punt uit
 • Bob Boomer

  2 jaar geleden
  De LEZ is volgens mij een schending van het grondbeginsel dat iedereen gelijk is voor de wet. Je zal maar eens niet de juiste wagen hebben. En... de wet is gelijk voor iedereen !? Waarom moeten dan slechts enkelingen betalen om een LEZ binnen te mogen ? Hallo !!!
 • ingrid grieten

  2 jaar geleden
  Vanuit de Sahara komt soms zand overwaaien en valt hier dan neer ook in de LEZ zones. Als zand (wat zwaarder is dan lucht of gas) die afstand overbrugt door de wind hoe kan het dan dat lokale autogassen in het centrum zouden blijven hangen???