Exclusief voor abonnees

Geen lijn te vinden in nieuwe wegmarkering

Fietsers hebben er weer iets bij in verkeer, maar of het veilig is?

Dit is de nieuwe fietsgeleidingsmarkering aan kruispunten op gewestwegen: een enkele, onderbroken lijn van witte blokjes.
Dit is de nieuwe fietsgeleidingsmarkering aan kruispunten op gewestwegen: een enkele, onderbroken lijn van witte blokjes.
Grote kans dat u ze recent ook heeft zien verschijnen, baanbreed aan kruispuntzebrapaden: de nieuwe, onderbroken lijn van kleine, witte blokjes. Naast de fietssuggestiestrook, het fietspad en de fietsstrook is er weer iets nieuws. Maar of de fietsers er blij mee zijn?

Je hebt 12% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • camiel huughe

  Elke automobilist kan geen vijf kilometer rijden zonder een kamikazefietser het leven te redden. Omkijken vooraleer het fietspad te verlaten is hen niet bekend.

 • mertens jean

  In HEEL onze wegcode is geen lijn te vinden. Duizenden verkeersborden en onbegrijpelijke reglementen, ontelbare camera's. Veel onnodige zake die onbegrijpelijk zijn en alles moeilijk maken. Een modernisering van het verkeersreglement is een topprioriteit.

 • Maya Debie

  Zonde van al die verf dat ze rond gesmeerd hebben. Hoeveel miljoenen heeft dàt nu weer gekost aan verf en manuren, alleen maar om fictieve fietsstroken op de grond te schilderen. Belachelijk en gevaarlijk.

 • Roger Van den Bergh

  Zeer verwarrende verkeerssituatie! Zowel voor de fietsers als automobilisten!

 • Jan De Bisschop

  Ze maken er echt een soepje van. Op den duur weet niemand nog waar zich aan te houden, en jonde fietsers zijn al helemaal de aap van 't spel. Begin eens met fietspaden behoorlijk terug aan te leggen in tegenstelling tot de "bult en scheur stroken" die er nu nog resten. Fietsen moeten gescheiden van autoverkeer.