Exclusief voor abonnees

Geen goede score in middelbaar, geen unief? Conner Rousseau (fractieleider sp.a) en anderen bewijzen het tegendeel

Stefaan Verhulst.
Photo News Stefaan Verhulst.
Om studenten langer boven de boeken te houden, wil de KU Leuven ook rekening houden met hun studieresultaten van het secundair onderwijs. Zijn die dan altijd een goede voorspeller voor een geslaagde universitaire carrière? Deze drie mannen bakten er weinig van in de middelbare school, maar presenteren vandaag elke dag een visitekaartje - als advocaat, politicus of postdoctoraal onderzoeker.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Verschaeren

  Een goede kruiwagen kan belangrijker zijn dan 5 kg verstand ! .

 • Erwin De Mulder

  Wat is het onderliggende van deze stelling?Gaat Spa terug het Smet-verhaal boven halen om haar gelijk te bewijzen.Inderdaad zijn er uitzonderingen op de regel zoals er op alle regels uitzonderen zijn . Maar men moet toch geen schriftgeleerde zijn om te beseffen dat er nu eenmaal begaafde,en minder begaafde kinderen zijn .En inderdaad kan het zijn dat een minder begaafd kind veel bereikt door hard te werken maar zegt niet dat dit de regel is .Het secundair onderwijs is geen IQ-meter!

 • adam naaktgeboren

  Het verstand komt met de jaren en de interesse voor je toekomst later is daar een groot onderdeel van dat ook mede bepaalt wordt door de keuze die je maakt in je studiekeuze. Sommigen gingen gratis naar school, veel blijkbaar voor niks als je de politieke klungelaars bekijkt.

 • ringo van der pulst

  Je kan in je middelbare periode ook de pech hebben om door ziekte of ongeval een tijd niet naar school te kunnen en zo op achterstand te geraken.In plaats van je de tijd te geven om je op te daten of desnoods een jaar over te doen sturen ze je dan naar bso.Dag kansen,beslissingen van een ander waar jij je verdere leven de gevolgen van draagt.

 • Lieven Cleymans

  Er zijn altijd uitzonderingen. Vraag is of de maatschappij al die probeerseltjes moet bekostigen