Exclusief voor abonnees

Gas en elektriciteit 545 euro goedkoper

Gezinnen kunnen fors besparen

Illustratiebeeld
Shutterstock Illustratiebeeld
Het is misschien wel het moment om van energieleverancier te veranderen, want de gas- en elektriciteitsprijzen zijn fors gedaald. Een gemiddeld gezin dat nu een contract afsluit, betaalt 545 euro minder dan in januari vorig jaar.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kelly Verlinden

  Ze zeggen er niet bij dat je de kleine letters moet lezen met je effectief verbruik, belastingen, distributiekosten en meer waardoor je nog steeds 5% meer betaalt dan het jaar ervoor.

 • Peter Nols

  Zo lokt men met een spoor van kruimeltjes de kiekens in de val, in dit geval de kandidaat E-autokopers en/of de geïnteresseerden voor warmtepompen. De elektriciteitsprijs zal misschien niet verhogen, maar de overige kosten distributietarieven en dergelijke des te meer. Denk ook aan het aankomend capaciteitstarief die de factuur zo ongeveer zal verdubbelen.

 • Ferdinand Nuyts

  De mensen gaan nog geld bij krijgen als ze gas en elektriciteit af nemen.

 • Markos Agios

  Laat me niet lachen... wacht tot je de jaarlijkse afrekening krijgt, een paar lijntjes zijn het effectief verbruik en dan ettelijke bladzijden met taksen en allerhande toelagen en heffingen. Nog steeds is elektriciteit hier een luxe-artikel, 21% btw???

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Ik herinner me nog dat enkele jaren geleden het kwh-prijs zelfs omhoog ging. Reden daarvoor: de vaste kosten moesten op minder verbruikte hoeveelheid energie omgerekend worden. En dat retroactief, wat onwettig is. Zelfde gesjoemel als met de verlaging van de 'gegarandeerde' interesten bij de groepsverzekeringen. En de 'regering' kijkt toe!