Zo troosteloos ziet Tenerife er dezer dagen uit. Onze fotograaf ondervond er de lockdown aan den lijve. "Het hotelzwembad en het strand werden afgesloten, en de Guardia Civil inspecteerde met helikopters of niemand de regels overtrad."
Volledig scherm
Zo troosteloos ziet Tenerife er dezer dagen uit. Onze fotograaf ondervond er de lockdown aan den lijve. "Het hotelzwembad en het strand werden afgesloten, en de Guardia Civil inspecteerde met helikopters of niemand de regels overtrad." © Bart Leye

"Ga deze zomer niet op vakantie"

Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) zegt het onomwonden: ook in de zomer kunnen buitenlandse reizen nog in het gedrang komen door het coronavirus. "Persoonlijk zou ik een pauze inlassen." Ook de grote festivals laten doorgaan, vindt hij "niet zo'n goed idee".

132 reacties

 • Kara Melis

  1 jaar geleden
  Helaas denk ik nog steeds dat een verbod niet overal effectief is.Ik werk in de supermarkt.veel klanten volgen de regel van 1,5 meter niet.Er zijn veel mensen op straat. Ze lopen naast elkaar.Overal voor een tijdje moet volledig gesloten zijn.
 • Lieve De Meyer

  1 jaar geleden
  Sant in eigen land. Ik kan alleen maar blij zijn om nu in Belgie te mogen leven. Ons sociaal valnet, de gezondheidszorg enz. toch een van de betere ? Niet ? Deze zomer een appartementje kopen aan zee... waarom niet ? Kortbij, veilig , op vakantie wanneer je er zin in hebt, voor zover het land niet in lockdown verkeerd, en zo weer thuis als het moet. Mooie zomers, weekends... en als alles goed zit volgend jaar verhuren, en het buitenland mag weer lonken .. ;-)
 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Denk dat het verstandig is om thuis te blijven, al die toeristen landen gaan zich natuurlijk virus vrij verklaren zodat de centen binnenkomen de rest kan hen niets schelen.
 • Erwin Fiers

  1 jaar geleden
  Van Ranst heeft voor 90% gelijk.De andere 10% omtrent groepsimmuniteit.Dat is spelen met vuur!
 • david buekens

  1 jaar geleden
  laat ons nu eens dit jaar gewoon thuis blijven en vakantie vieren in eigen land, dat bedrag alleen al zal de coronafactuur een pak doen dalen. En dan zullen ze ook eens in andere landen hoe het voelt als "de belgen" hun kassa's niet meer komt vullen ongeacht waar dan ook
 1. Schrijf een zomerthriller met Aspe, aflevering 21. ‘Van In maakt zijn rentree’: doe mee en laat hier uw suggestie achter
  PREMIUM

  Schrijf een zomerthril­ler met Aspe, aflevering 21. ‘Van In maakt zijn rentree’: doe mee en laat hier uw suggestie achter

  Scherp je pen, want thrillerauteur Pieter Aspe nodigt je uit om de hele zomer mee te schrijven aan zijn vierde Van In-roman. Vandaag aflevering 21. Van In gaat dus weer aan de slag bij de politie. De vraag was hoe zijn eerste werkdag zou verlopen. Benny Steeman zegt dat "Van In tegen zijn verwachting in geen veldwerk toegewezen krijgt en het gegniffel van het aanwezige personeel moet ondergaan". Een dagje spitsroeden lopen dus voor de ex-commissaris.
 2. Regenachtig
  PREMIUM

  Regenach­tig

  Vandaag is het overal betrokken met geen of amper opklaringen. Bovendien valt er bij momenten wat lichte regen, afgewisseld met lange droge momenten. Pas op het einde van de namiddag wordt het volledig droog vanuit het westen. Het is koel voor de tijd van het jaar bij maxima rond 18 graden. De wind waait matig uit het westen. Vanavond wordt het overal droog en tijdelijk komen er enkele opklaringen opzetten. Later wordt het echter opnieuw grijs, en af en toe valt er een drupje motregen indien de bewolking dik genoeg wordt. De temperaturen dalen tot minimaal 12 graden en de west-noordwestenwind zwakt gevoelig af.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”