Guillaume Boutin werkt sinds de zomer van 2017 bij Proximus.
Volledig scherm
PREMIUM
Guillaume Boutin werkt sinds de zomer van 2017 bij Proximus. © BELGAIMAGE

Fransman Guillaume Boutin aan het roer van Proximus: het digitale in de vingers, het Nederlands (nog) niet

Proximus heeft zijn nieuwe CEO beet. Het is niet de Française Sandrine Dufour geworden, die de functie tijdelijk waarnam na het vervroegde afscheid van topvrouw Dominique Leroy, maar haar landgenoot Guillaume Boutin. Hij moet de digitalisering van het bedrijf voortzetten.

11 reacties

 • Hubert Wouters

  2 jaar geleden
  Het voornaamste voor mij is dat hij Proximus goed beheert. Of hij Nederlands kan spreken is voor mij bijzaak.
 • Roger De Volder

  2 jaar geleden
  Het is een buitenlander, altijd dat gezaag over de taal ... is zeer capabel, maar vrees dat de oude structuur en oude rotten van bij den RTT niet zo voor verandering zijn, en dan verschieten dat binnen 10 jaar Proximus maar een schim zal zijn van wat het ooit geweest is. Hopelijk vergis ik me.
 • Dominique Hermys

  2 jaar geleden
  Ken iemand die vroeger bij Belgacom werkte, nu proximus en die telefoons afluisterde van mijn ouders.
 • Jef Pauwels

  2 jaar geleden
  Een nieuwe uitverkoop op til aan de Fransen? Goed bezig mr. Declerck.
 • Van Eersel Guy

  2 jaar geleden
  Geen ene vlaming is slim genoeg? Zo doordacht allemaal
 1. PREMIUM

  Premier schiet 'dubbele ministers' van Jambon meteen af

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) lanceerde afgelopen weekend een opvallend voorstel voor de federale regeringsonderhandelingen. Hij wou in de volgende federale regering een reeks ministerportefeuilles verdelen tussen een Nederlands- en een Franstalige minister. De Vlaamse minister van Werk in de federale regering zou dan nauw samenwerken met zijn collega van Werk in de Waalse regering, aldus Jambon. Volgens Jambon moeten naast arbeidsmarkt onder meer ook de bevoegdheden gezondheidsbeleid "op één hand komen". "Je kan dat al voorbereiden door ze te splitsen binnen de federale regering. We moeten naar een ander model gaan." Net als de PS reageerde premier Sophie Wilmès (MR) meteen afwijzend op het voorstel. "Als minister op het federaal niveau moet je het hele land verdedigen. Het maakt niet uit van je welke zijde van de taalgrens je komt."
 1. PREMIUM

  Argenta stelt 143 automaten buiten werking

  Criminelen hebben opnieuw een digitale plofkraak gepleegd op twee bankautomaten van spaarbank Argenta. Eind juni gebeurde dat ook al - voor de eerste keer in ons land - in de Antwerpse gemeenten Borsbeek en Ranst. Het voorbije weekend sloegen de daders toe in Roeselare en Ingelmunster. Bij een digitale plofkraak manipuleren hackers het computersysteem dat een geldautomaat aanstuurt, zodat die biljetten begint uit te spuwen. Argenta schakelt nu tijdelijk 143 geldautomaten van dit type uit. Het gaat om het oudste type, dus de toestellen zouden later dit jaar sowieso vervangen worden. "We bekijken of die operatie versneld kan gebeuren", klinkt het. Of er ook een buit is gemaakt, is onduidelijk. (LSI)
 2. PREMIUM

  Ondanks corona scoren studenten even goed tot zelfs béter

  Corona heeft niet gezorgd voor slechte resultaten bij de examens in juni. Dat concluderen KU Leuven, UGent, VUB, UHasselt en een groot deel van de hogescholen na een eerste analyse. Over het algemeen liggen de punten in lijn met die van vorige jaren, vaak wordt er zelfs gewag gemaakt van iets betere resultaten. "De vooruitgang is - tegen mijn intuïtie in - het sterkst bij de startende studenten", zegt KU Leuven-rector Luc Sels. "Net bij de groep waar we ons het meeste zorgen om maakten, zien we dat ze gemiddeld een vol punt meer behaalden: 10,63/20 tegenover 9,68/20." Zowel de KU Leuven, de UGent als de AP Hogeschool Antwerpen zijn er zeker van dat de proffen en lesgevers de lat niet lager hebben gelegd en zeker niet milder hebben geëxamineerd. Er wordt wel gewezen op het wegvallen van het studentenleven en op de verhoogde stress, die wellicht voor meer studie-ijver heeft gezorgd. "Het is een buikgevoel, maar ik denk dat ook de online-lessen geholpen hebben", zegt Jan Danckaert, vice-rector Onderwijs van de VUB. "Studenten konden de les op die manier nog eens herbekijken als ze iets niet verstonden. Maar nu al verklaringen geven is moeilijk. Om dat echt te kunnen doen, hebben we een onderzoek opgezet." (DM)