Exclusief voor abonnees

Francken erkent: het kan beter

Parlement hoort ex-staatssecretaris over humanitaire visa

Francken verzekerde het parlement wel dat hij nog altijd "100% achter de reddingsoperaties staat".
Photo News Francken verzekerde het parlement wel dat hij nog altijd "100% achter de reddingsoperaties staat".
Theo Francken hinkt op twee benen. De N-VA'er blijft 100% achter zijn beleid rond humanitaire visa staan, maar hij zou het in de toekomst toch anders aanpakken. Tussenpersonen zoals Melikan Kucam zou hij door de politie laten screenen. En de VN-vluchtelingenorganisatie dicht hij dan toch een prioritaire rol toe.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lambert Camp

  Mijns inziens klapt die mevrouw van geheime informatie uit staatszaken! Het zou niet in mij opkomen om iets goeds, of iets verkeerds, te vertellen over mijn voorgangers!! Rioolroddels, maakt niet uit van welke partij of kleur!! Dat wekt alleen maar woede en niemand krijgt hierbij n faire kans want t kwaad is al geschied! Ik weet zoiets doet alleen de pers watertanden!!!!

 • cedric van nyevelt

  francken heeft zich gewoon onpopulair gemaakt bij de serieuze mensen door zich een beeld aan te smeren van meer met zijn telefoon bezig te zitten twitteren en zich als een onderofficier te gedragen terwijl hij een functie had van officier , die discreet zijn job moet doen , zijn populariteit haalt hij bij de laaggeschoolden die in zijn beleid een perfect, streng maar rechtvaardig beleid zien door zijn populistische woordtwitterij

 • Marc Rooms

  Klopt... geen visa meer. Geen asiel meer. Iedereen gelijk en onze maatschappij blijft gezond.

 • marcel mampaey

  wat sommige mensen hier allemaal schrijven grenst aan het ongelovige zij luisteren niet naar de uitleg van Francken hypocrieten de hardste roepers hebben het felst tegengewerkt met hun onderduik adressen en advocaten.

 • guido Bervoets

  Theo Francken is zo glad als een aal - zoals de meeste N-VA'ers die in nauwe schoentjes geraken trouwens - hij zou hetzelfde blijven doen maar dan helemaal anders - die hadden we niet zien aankomen. Een schuldbekentenis in een camouflagepakje van onschuld waardoor we eigenlijk een beetje compassie met hem zouden moeten krijgen. De opper schaapscheerder krijgt nu zelf een scheerbeurt en moet nu heel stil blijven zitten.