Onder meer Marie-Ange Géris, die levenslang kreeg voor moord, Dara Som, veroordeeld voor dertig jaar voor het doodschieten van een bakker en cannabisboer Patrick Lagrou staan op de lijst.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer Marie-Ange Géris, die levenslang kreeg voor moord, Dara Som, veroordeeld voor dertig jaar voor het doodschieten van een bakker en cannabisboer Patrick Lagrou staan op de lijst. © Pn, Belga, Deleu

‘Foutje tijdens ondervraging’: 27 veroordeelde dealers en moordenaars krijgen 3.000 euro schadevergoeding

27 veroordeelde sjoemelaars, drugdealers en moordenaars die destijds verhoord werden zonder een advocaat moeten nú kiezen. Ofwel stoppen ze onmiddellijk met hun gerechtelijke procedureslag en krijgen ze in ruil 3.000 euro schadevergoeding van de Belgische Staat. Ofwel weigeren ze die uitgestoken hand en blijven ze toch vechten voor een nieuw proces en/of een veel hogere schadevergoeding.

8 reacties

 • William Van den Berghe

  4 jaar geleden
  Het EHRM zou zich dringend eens moeten bezighouden met de slachtoffers want die komen nooit in beeld.
 • ANDRÉ CASIER

  4 jaar geleden
  een grote schande,dat gerecht in belgie een grote zero
 • marc rooms

  4 jaar geleden
  zoiets toch alleen maar in Belgie. En dan zou je als modale belg vertrouwen moeten hebben in het rechtssysteem. Voorwaardelijke straffen bij de vleet. En als er dan toch gestraft wordt zitten ze amper 1/3 dankzij de waanzinnige wel Lejeune. En als ze geen playstation, sexbezoek of goed eten krijgen steken ze hun kot in brand. man man man
 • Jennifer Peeters

  4 jaar geleden
  Het gaat van kwaad naar erger in dit land. 3.000 euro schadevergoeding van de Belgische Staat voor criminelen? Schandalig!!!
 • rita thoen

  4 jaar geleden
  die stakers zijn mensen die niet goed beseffen wat schade ze aanrichten
 1. PREMIUM

  Optreden Gene Thomas zo leuk dat het is stilgelegd

  Tot drie keer heeft de organisator van de Good Mood Summer Bar in Laarne Gene Thomas gevraagd z'n optreden stil te leggen. Reden: het publiek leek de coronamaatregelen vrijdag in al zijn enthousiasme even vergeten. "Na overleg met de ordediensten hebben we besloten om het evenement zelf twee uur vroeger dan voorzien stil te leggen", zegt de organisatie vzw Samuse. nu Optredens in openlucht kunnen enkel voor een zittend publiek met een maximum van 400 personen, maar op beelden is te zien dat van social distancing geen sprake is en zowat de hele feestzone staat te dansen. Verdere optredens in de zomerbar achter het kasteel van Laarne mogen gewoon doorgaan. "Maar als we opnieuw merken dat de regels geschonden worden, zullen we niet aarzelen om ook die vroegtijdig stop te zetten."
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.