Formateur is terug... en bezoekt voetbalstadion

RV
Terwijl de onderhandelaars voor een Brusselse regering in de laatste rechte lijn zijn beland, beweegt er in Vlaanderen nog altijd niet veel. Nadat hij een week lang in Colombia vertoefde als Antwerps burgemeester, ging Vlaams formateur Bart De Wever (N-VA) gisteren gewoon door op dat elan. 

In het stadion De Kuip woonde hij als burgemeester een congres van de steden Rotterdam en Antwerpen over het beveiligen van de havens bij, compleet met selfie bij het gras van Feyenoord. Officieel wacht De Wever nog altijd op het eindrapport van de federale informateurs voor hij in Vlaanderen zijn coalitiepartners kiest. Maar onder de waterlijn gaan de gesprekken over zijn formatienota verder. (DDW)Alle artikels uit de krant

27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joseph Van de Perre

  Bij de start van het nieuwe schooljaar best lessen begrijpend lezen aan de lessen toevoegen.

 • Peter Tijdgad

  Zou hij beter niet verder doen met zijn luie job en doen wat hij moet doen want hij wordt zeer sterk betaald door de belastingbetaler ! Zal hij ons doen werken tot in je kist bevind !

 • BOB VAN DER VALK

  Is het blufpoker of wanbeheer? Nog even en er zijn regeringen zonder N-VA, veel verschil zal het niet maken.

 • Carla Van Geel

  Verantwoordelijk 'willen' zijn maar afhangen van Waalse en Federale regering. Verantwoordelijk 'zijn' voor de dringende vorming van een Vlaamse regering, die elke dag vertraging enorm veel kost aan de burgers is ondergeschikt aan projecten als burgemeester van een stad in Vlaanderen.

 • Peter Van Wesemael

  Denken jullie nu echt dat BDW niet weet waar hij mee bezig is. Wacht maar af. en btw. Ik zal het nog eens herhalen over dat geld graaien. Een overroepen voetballer, zonder enige vorm van verantwoordelijkheid verdiend per week meer dan een goede politicus per jaar die 16 uur per dag werkt 6 op 7 of 7 op 7.