Oprichters Manu Bracke, Dieter Penninckx en Anja Maes.
Volledig scherm
PREMIUM
Oprichters Manu Bracke, Dieter Penninckx en Anja Maes. © Marco Mertens

FNG, bedrijf achter Brantano, in nauwe schoentjes: “Door combinatie van grootheidswaanzin en financieel geknoei is het lelijk fout gelopen”

De laatste dans lijkt aangebroken voor FNG, het bedrijf genoemd naar Fred Astaire en Ginger Rogers. Drie Vlaamse ingenieurs wilden met veel bravoure de kledingwereld veroveren en dat leek ook te gaan lukken, maar ze vlogen te dicht bij de zon. "Door een combinatie van grootheidswaanzin en financieel geknoei is het lelijk fout gelopen." Een kleine 300 werknemers verliezen al hun baan bij de Brantano-moeder, maar de grote vrees is dat het daar niet bij blijft.

11 reacties

 • Elise Van Damme

  7 maanden geleden
  Meer meer meer is nog het enige wat telt in deze wereld.
 • Chris Buyse

  7 maanden geleden
  Ongetwijfeld een zeer waakzame en alerte raad van bestuur
 • Frankie Albert Goethals

  7 maanden geleden
  Voor overnames heb je geld nodig, een zogezegde oorlogskas. Het rare is dat sommige mooipraters moeiteloos aan het nodige geld geraken bij banken om die grootheidswaanzin te financieren. Zij zijn dus mede-verantwoordelijk voor het over de kop gaan van deze bedrijven. Uiteindelijk blijft enkel de torenhoge schuldenberg over.
 • Sobek Wessels

  7 maanden geleden
  Zelf zullen ze wel ferm veel geld verdient hebben ?
 • Mvb Mvb

  7 maanden geleden
  bedrijven gaan kapot , omdat de top , ceo's en een torenhoog loon krijgen en bonussen bovenop dat het niet op kan , vroeger had je één baas die dan nog meewerkte
 1. Vaak zo wijs, soms zo onverstandig
  PREMIUM

  Vaak zo wijs, soms zo onverstan­dig

  Zonder morren hebben de Belgen dit weekend de mondmaskerplicht in winkels gerespecteerd. Sommigen vergaten een mondkapje op te zetten, maar dan haalden ze het snel in de auto of kochten er eentje ter plaatse. Handelsfederatie Comeos kreeg geen meldingen van incidenten. Maar hoe verstandig de meesten zich ook gedragen, er blijven ook beelden opduiken van Belgen die het mínder verstandig aanpakken. Zo werd een optreden van Gene Thomas in het Oost-Vlaamse Laarne (foto onder) stilgelegd omdat bezoekers zich allesbehalve aan de coronamaatregelen hielden. Ze zongen luidkeels mee, dansten uitbundig en hingen over elkaars schouders - en dat zonder mondmaskers.
 2. PREMIUM

  België geeft Google boete van 600.000 euro

  De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft Google Belgium een boete van 600.000 euro opgelegd, omdat de zoekmachine het recht van een burger om vergeten te worden niet naleefde. Het is volgens de GBA de hoogste boete die ze tot nu toe heeft opgelegd. Google weigerde het verzoek van 'iemand die door zijn functie een rol speelt in het openbare leven in België' om de aan zijn naam gekoppelde zoekresultaten te verwijderen uit de zoekmachine. Het ging om verwijzingen naar mogelijke banden met een politieke partij en om verwijzingen naar een klacht over pesten die lang geleden ongegrond werd verklaard.
 1. 'Hoop doet leven' op ongewone Vlaamse feestdag
  PREMIUM

  'Hoop doet leven' op ongewone Vlaamse feestdag

  De vreemdste 11 juli ooit blijft die van vorig jaar - herinner u de heisa die losbarstte tijdens de toespraak van toenmalig parlementsvoorzitter Kris Van Dyck. Maar de Vlaamse feestdag van afgelopen zaterdag verliep ook verre van gewoon. Geen traditionele speech van de minister-president op het stadhuis in Brussel. Jan Jambon tekende, samen met premier Sophie Wilmès, Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle en burgemeester Philippe Close wel present op de Grote Markt, mét mondmaskers. Vanop het balkon van het Brusselse stadhuis aanschouwden ze een mini-verrassingsconcert van Will Tura. De bijna 80-jarige keizer van het Vlaamse lied trok met zijn klassieker 'Hoop doet leven' de Vlaamse feestdag op gang. Iets wat hij als vanouds vol passie deed - ook al was het slechts voor enkele toevallige voorbijgangers. Tijdens de sobere ceremonie werden dit jaar ook twee 'gewone' Vlamingen geëerd voor hun werk tijdens de coronacrisis. Poetsvrouw Martine Vaneyck, werkzaam op de intensieve zorg van het zwaar getroffen Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden en kassabediende Ann Maes van de Colruyt van Waregem/Kuurne ontvingen in naam van hun sectoren de Vlaamse eretekens voor van hun inspanningen om de maatschappij draaiende te houden.
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen