Exclusief voor abonnees

FNG, bedrijf achter Brantano, in nauwe schoentjes: “Door combinatie van grootheidswaanzin en financieel geknoei is het lelijk fout gelopen”

Oprichters Manu Bracke, Dieter Penninckx en Anja Maes.
Marco Mertens Oprichters Manu Bracke, Dieter Penninckx en Anja Maes.
De laatste dans lijkt aangebroken voor FNG, het bedrijf genoemd naar Fred Astaire en Ginger Rogers. Drie Vlaamse ingenieurs wilden met veel bravoure de kledingwereld veroveren en dat leek ook te gaan lukken, maar ze vlogen te dicht bij de zon. "Door een combinatie van grootheidswaanzin en financieel geknoei is het lelijk fout gelopen." Een kleine 300 werknemers verliezen al hun baan bij de Brantano-moeder, maar de grote vrees is dat het daar niet bij blijft.

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elise Van Damme

  Meer meer meer is nog het enige wat telt in deze wereld.

 • Chris Buyse

  Ongetwijfeld een zeer waakzame en alerte raad van bestuur

 • Frankie Albert Goethals

  Voor overnames heb je geld nodig, een zogezegde oorlogskas. Het rare is dat sommige mooipraters moeiteloos aan het nodige geld geraken bij banken om die grootheidswaanzin te financieren. Zij zijn dus mede-verantwoordelijk voor het over de kop gaan van deze bedrijven. Uiteindelijk blijft enkel de torenhoge schuldenberg over.

 • Sobek Wessels

  Zelf zullen ze wel ferm veel geld verdient hebben ?

 • Marc Van Bos

  bedrijven gaan kapot , omdat de top , ceo's en een torenhoog loon krijgen en bonussen bovenop dat het niet op kan , vroeger had je één baas die dan nog meewerkte