Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Fitnesscoach of kinderbegeleider? Geen opleiding meer nodig

Wie fitnesscoach, gids of kinderbegeleider wil worden, heeft daar binnenkort geen opleiding of diploma meer voor nodig. Talent en de juiste competenties zijn genoeg. Een poging van de Vlaamse regering om knelpuntvacatures sneller in te vullen.

24 reacties

 • françoise Dekoning

  2 jaar geleden
  In plaats van zomaar iedereen toe te laten tot een beroep, omdat je geen gediplomeerden genoeg vindt, zou het beter zijn om die beroepen wat aantrekkelijker te maken.Maatregelen om de job wat minder zwaar te maken, betere verloning enz..... Ik werk al 32 jaar als kindbegeleidster, de laatste jaren is het beroep alleen maar zwaarder geworden , nu kan je al tot 9 baby's per persoon toegewezen krijgen. Jonge mensen die hieraan beginnen, houden het snel voor bekeken, en gaan door naar iets anders.
 • Werner Cerisier

  2 jaar geleden
  Er zou maar 1 knelpuntberoep mogen zijn : dopper. Maar in België doet de politiek er alles aan om dat niet te bewerkstelligen.
 • Johan Verstraeten

  2 jaar geleden
  Waarom niet gewoon vasthouden aan avondopleiding die zich beperken tot de essentiële vaardigheden? Als iemand daarvoor slaagt kan je er als werkgever vanop aan dat de competenties wel degelijk aanwezig zijn. Een opleiding in avondonderwijs hoeft dan geen 3 jaar meer te duren, maar kan dan na 1 jaar afgerond worden.
 • dominique van damme

  2 jaar geleden
  Vind het niet kunnen zonder diploma met kinderen werken
 • Ives Ameel

  2 jaar geleden
  Iedere gek kan dus die beroepen doen, uiteraard is het de bedoeling om die mensen minder te betalen, NVA nietwaar ....arme kinderen zelf op hun toekomst (van gewone kinderen natuurlijk die zonder rijke ouders) wordt bespaard.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Zulte Waregem verpulvert KVK-record tijdens teambuilding
  PREMIUM

  Zulte Waregem verpulvert KVK-re­cord tijdens teambuil­ding

  De spelers van Essevee bivakkeren voor een tweedaagse teambuilding in de Ardennen. In La Roche werd de klassieke death ride gehouden met Saido Berahino in een hoofdrol. Marcq en De Ruyver zijn nog niet hersteld van hun blessure uit de oefenpartij tegen Cercle en konden niet aan de activiteiten deelnemen nu Essevee voor de eerste keer richting Ardennen trok. Opvallend was dat ook de (jonge) assistent-trainers Timmy Simons en Davy de fauw aan de esbattementen deelnamen. En er was nog een leuk detail voor de groep: de plaatselijke organisator liet weten dat het record van de traditionele 'brandweerproef' tot hiertoe op naam stond van KV Kortrijk met 52 seconden. En dat werd gisteren verpulverd door Essevee met 49 seconden. (ESK)
 3. Lerarentekort basisonderwijs nog nooit zo dramatisch in Limburg: “Het water staat ons aan de lippen”
  PREMIUM

  Lerarente­kort basisonder­wijs nog nooit zo dramatisch in Limburg: “Het water staat ons aan de lippen”

  Leerkrachten die mét longontsteking eerder uit ziekenverlof terugkeren. De directie die plots zelf voor de klas moet staan en zelfs tweede- en derdejaarsstudenten aan de PXL en UCLL die gesmeekt worden om vervangingen te doen. Al dan niet vrijwillig. Het lerarentekort in het Limburgse basisonderwijs was nog nooit zo dramatisch. “En het wordt nog veel erger", zeggen de scholengroepen in koor.
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.