Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Fitnesscoach of kinderbegeleider? Geen opleiding meer nodig

Wie fitnesscoach, gids of kinderbegeleider wil worden, heeft daar binnenkort geen opleiding of diploma meer voor nodig. Talent en de juiste competenties zijn genoeg. Een poging van de Vlaamse regering om knelpuntvacatures sneller in te vullen.

24 reacties

 • françoise Dekoning

  1 jaar geleden
  In plaats van zomaar iedereen toe te laten tot een beroep, omdat je geen gediplomeerden genoeg vindt, zou het beter zijn om die beroepen wat aantrekkelijker te maken.Maatregelen om de job wat minder zwaar te maken, betere verloning enz..... Ik werk al 32 jaar als kindbegeleidster, de laatste jaren is het beroep alleen maar zwaarder geworden , nu kan je al tot 9 baby's per persoon toegewezen krijgen. Jonge mensen die hieraan beginnen, houden het snel voor bekeken, en gaan door naar iets anders.
 • Werner Cerisier

  1 jaar geleden
  Er zou maar 1 knelpuntberoep mogen zijn : dopper. Maar in België doet de politiek er alles aan om dat niet te bewerkstelligen.
 • Johan Verstraeten

  1 jaar geleden
  Waarom niet gewoon vasthouden aan avondopleiding die zich beperken tot de essentiële vaardigheden? Als iemand daarvoor slaagt kan je er als werkgever vanop aan dat de competenties wel degelijk aanwezig zijn. Een opleiding in avondonderwijs hoeft dan geen 3 jaar meer te duren, maar kan dan na 1 jaar afgerond worden.
 • dominique van damme

  1 jaar geleden
  Vind het niet kunnen zonder diploma met kinderen werken
 • Jules Vermeers

  1 jaar geleden
  Iedere gek kan dus die beroepen doen, uiteraard is het de bedoeling om die mensen minder te betalen, NVA nietwaar ....arme kinderen zelf op hun toekomst (van gewone kinderen natuurlijk die zonder rijke ouders) wordt bespaard.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"