Exclusief voor abonnees

Filosoof Maarten Boudry: "Ladies only is niet per se discriminatie"

photonews
Van rijles met de garantie dat er geen man aan te pas komt, tot de 'gender-apartheid' op de bus die de partij Islam promoot. Rammelt het spook van de segregatie aan de deur van onze samenleving? Volgens filosoof Maarten Boudry is er geen reden tot paniek.

Een politieke partij die van mening is dat er meer scheiding tussen mannen en vrouwen moet komen en een Nederlandse moslima die beslist haar rijschool 'voor en door vrouwen' in Vlaanderen uit te rollen: genoeg spraakwater voor een hele dag discussie. Is elke vorm van 'apartheid' tussen mannen en vrouwen per definitie problematisch of bedreigend voor onze samenleving? Dat nu ook weer niet, volgens Boudry (UGent). 

"Het hangt van geval tot geval af. Het is alvast een wezenlijk verschil dat het bedrijf dat vrouwen rijlessen aan vrouwen wil laten geven een privéonderneming is, waarvan iedereen kan kiezen om al dan niet klant te worden. De partij Islam daarentegen wil de publieke regels veranderen op een manier waaraan niemand kan ontsnappen." 

Je hebt 29% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

Video