Fietsertje (12) kritiek na aanrijding: "Neergemaaid op 200 meter van school"

De fiets van de jongen werd naar de overkant van de weg geslingerd.
Toon Royackers De fiets van de jongen werd naar de overkant van de weg geslingerd.
Nog maar voor de vijfde keer fietste Joren Dewit (12) alleen naar zijn nieuwe school. De jongen vecht voor zijn leven nadat hij gisterochtend voor de ogen van zijn vriendjes werd aangereden en meegesleurd door een auto, op 200 meter van de schoolpoort. Helaas is dit geen alleenstaand geval: vorig jaar vonden er elke dag tien verkeersongevallen plaats waarbij een kind jonger dan 15 gewond raakte of stierf.

Je hebt 14% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Linda Wellekens

  Ik rijd al meer dan 50 jaar met de auto en heb nog geen vlieg geraakt .... Wie rijdt er nu tegen een kind aan ? Es kijken naar de bestuurder misschien ? Suf, moe, verward, ongeconcentreerd, met de smartphone bezig, haastig, gedrogeerd, onder de invloed van medicatie ( pijnstillers enz ... ) ?

 • Jens van den Broeck

  Je ziet dat die overdreven fietspaden en wegversmallingen geen zin hebben. Hoeveel je auto's ook pest; uiteindelijk gaan fouten, ongelukkigen en roekeloze chauffeurs er altijd in slagen om doden te creëren. Veel sterkte aan de jongen.

 • Tom Amonski

  Tom voor fietsers moet je meestal niet stoppen, als het fietspad los ligt van de rotonde moet je niet stoppen, aan de meeste oversteekplaatsen moet je niet stoppen. Verkeersinzicht dat is wat je je kinderen moet leren dat ze het onderspit delven tegenover een auto, dat de chauffeur je misschien niet gezien heeft en aan scholen, dat zijn nu net wel de plaatsen waar ze moeten controleren...

 • MarliesSchoefs

  Sterkte

 • Liezel Geys

  Sterkte!