Een eenzame fietser in Hove.
Volledig scherm
Een eenzame fietser in Hove. © Benoit De Freine

Fietsen mag, skaten niet: crisiscentrum beoordeelt 8 zeer concrete uitstappen

In theorie zijn de coronamaatregelen duidelijk: blijf in je kot, tenzij je gaat winkelen, fietsen of lopen. Maar de realiteit is minder zwart-wit. Zelfs politiemensen vinden het moeilijk om te bepalen wanneer ze moeten beboeten. Het crisiscentrum beantwoordt acht zeer concrete situaties over buitenkomen in crisistijden.

108 reacties

 • jordy rombaut

  1 jaar geleden
  Kan je wel skaten op het voetpad en rekening houden met de afstandsregel??
 • Eric Grosemans

  1 jaar geleden
  Joeri De clercq, ik ga het proberen uit te leggen: Skaten doet men doorgaans in een daartoe aangelegd park. Meestal ben je daar niet alleen, of toch niet lang alleen. Net om besmettingen te vermijden kan dit dus niet meer. Dat heeft niets met groene of linkse te maken, ook vbers kunnen besmet worden. Beter enkele weken niet skaten dan nooit meer skaten. Focus niet op wat niet meer kan, maar op wat wel nog kan. Je zal je veel gelukkiger voelen.
 • Marcus Vadis

  1 jaar geleden
  Ik vind dat het geen verschil uitmaakt of je fietst, wandelt, loopt of skatet maar ik vind wel dat je best risico's vermijdt. Wie wil er tegenwoordig in een hospitaal belanden?
 • Joeri De clercq

  1 jaar geleden
  Als skaten niet mag dan fietsen ook niet. Dit snap ik niet dit is gewoon weer ne groep in het visier nijpen. Sorry, maar wat maakt het uit als je individueel skate? Onbegrijpelijk, heel da gedoe lijkt me verkocht aan de groene linkse. En die ouwe zakken vinden het hier nog correct ook. Man, man gemanipuleerde virussen en geen kat dat daarom kraait. Volkeren vergifteging. Dodental stijgt als ooohhh kijk en de doden van gisteren vergeten we al. Verkeersdoden blijft onderwerpen schijnen.
 • de keyser marianne

  1 jaar geleden
  nog al verwarring over naar je lief te gaan die ver woont een zegt van wel de ander niet zie vtm nieuws mag het wel volgens de minister jan jambon
 1. Cadeautje van 65 miljoen voor ex-minnares: Koning Felipe wil sjoemelende vader Juan Carlos naar Dominicaanse Republiek verbannen
  PREMIUM
  Royalty

  Cadeautje van 65 miljoen voor ex-minnares: koning Felipe wil sjoemelen­de vader Juan Carlos naar Dominicaan­se Republiek verbannen

  Het rijk van de Spaanse koning Juan Carlos (82) is bijna uit. De bon vivant die meer dan duizend minnaressen had, een buitenechtelijk kind verwekte en op olifanten ging jagen, dreigt uit het koninklijk paleis verbannen te worden. Hij kreeg 88 miljoen euro smeergeld op een Zwitserse rekening en liet grote sommen cash geld naar Spanje komen. Hoe kwam Juan Carlos aan al dat geld, wat heeft hij ermee gedaan en hoe reageren de Spanjaarden op dit nieuwe schandaal?
 2. "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"
  PREMIUM

  "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"

  De zoektocht naar de Amerikaanse actrice Naya Rivera (33) is ten einde. Gisteren werd een lichaam opgedoken in Lake Piru in Californië, waar ze verdween. "Gebaseerd op de vindplaats, de fysieke karaktertrekken, de kledij en het gebrek aan andere vermiste personen, zijn we ervan overtuigd dat het om Naya gaat", aldus de sheriff tijdens een persconferentie gisteravond. De actrice, bekend van haar rol als Santana Lopez in de populaire serie 'Glee', verdween vorige week woensdag na een boottochtje met haar 4-jarige zoon Josey. Over wat er precies gebeurde, kon de sheriff voorlopig alleen maar speculeren, al worden kwaad opzet en zelfdoding resoluut uitgesloten. Vermoedelijk raakte ze verstrikt in de sterke stromingen. "Het jongetje verklaarde dat hij was gaan zwemmen met z'n moeder. Ze duwde hem langs achteren het dek weer op. Toen hij daarna opkeek, zag hij haar in het water verdwijnen. Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf." Het lichaam bevindt zich momenteel in Ventura, waar een autopsie uitsluitsel moet geven dat het om Rivera gaat. (SDE)