Ferrari breekt absoluut record met 8.400 verkochte wagens

De Ferrari Portofino.
RV De Ferrari Portofino.
Sportwagenfabrikant Ferrari heeft het afgelopen jaar bijna 8.400 bolides verkocht. Dat zijn er 5 procent meer dan in 2016 en een absoluut record.

Ferrari, dat daarnaast ook inkomsten haalt uit motoren en Formule 1, zag zijn omzet 10 procent oplopen, tot 3,4 miljard euro. De nettowinst ging ruim een derde hoger, tot 537 miljoen euro. 

En voor het nieuwe jaar liggen de ambities van de Italiaanse sportwagenfabrikant nog hoger. Ferrari hoopt 9.000 wagens aan de man te brengen, terwijl het die mijlpaal oorspronkelijk pas voor volgend jaar vooropstelde. De belastingverlaging in Italië en de lancering van de nieuwe Portofino, in het tweede kwartaal, kunnen het echter allemaal wat sneller doen gaan. De sportwagenfabrikant mikt op minstens evenveel omzet als in 2017, terwijl de operationele winst (zonder eenmalige posten) moet toenemen van 1 tot 1,1 miljard euro.

Tegen 2020 wil topman Sergio Marchionne dat resultaat zelfs verdubbelen, tot minstens 2 miljard. Daarvoor tekent hij op dit moment zijn nieuwe strategie uit, die naar verwachting de komende maanden zal worden voorgesteld. Ferrari zou zo een breder publiek willen aanspreken met een sportieve terreinwagen en ook de concurrentie op de markt voor elektrische voertuigen willen aangaan.Alle artikels uit de krant