Exclusief voor abonnees

Farmabedrijven graaien half miljard euro uit sociale zekerheid en overheid kijkt toe

HLN ONDERZOEK | Goedkoop oogmedicijn jarenlang van de markt gehouden, ten voordele van duurder alternatief

shutterstock
Onze sociale zekerheid is een half miljard euro armer, omdat twee farmabedrijven een goedkoop geneesmiddel tegen ouderdomsblindheid al jaren van de markt houden ten voordele van een geneesmiddel dat 20 keer duurder is. De Belgische overheid weet dat, maar reageert niet. Sterker, ze heeft de situatie mee in stand gehouden en de betrokken firma's beschermd. "Er zijn nodeloos miljoenen verkwist."

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

81 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jo vandenberghe

  Het zijn niet alleen de pillendraaiers die veel geld verdienen op kap van de zieken,je mag de ganse medische sector noemen.

 • Jos Nijs

  De vraag is hier eigenlijk: als Italie erin slaagt om dit te bewijzen, waarom worden er dan direct geen Europese maatregelen genomen ? neen, moet ieder land individueel een strijd aangaan ? wat een versplilling is dit ! EU is eengemaakte markt. Ergens verboden is overal verboden. Ergens toegelaten is overal toegelaten. Voor Pia klaagden ze toch ook "het is in EU nog niet toegelaten" ?

 • Kurt Boeckaert

  en wie is hier de enige verantwoordelijke voor ? toch de minister ?!! maar Maggie hoor je nu niet !

 • jos de klinker

  Het is de kiezer die graaag genaaid wordt....dat blijkt uit de verkiezingsuitslag! Dat alle verliezers terug in het zelfde kamp zitten zegt genoeg . Het enige wat ons kan redden zijn nieuwe verkiezingen en weg met het cordon . Eerbare politieker worden uit de regering geweerd. Zodat de gieren verder kunnen doen met hun duivelse praktijken . En wanneer kunnen regeringsambtenaren op het matje geroepen worden .... nooit .

 • Piet Devaere

  Er wordt nog meer gegraaid dan je denkt. De farmacie en apothekers hebben nog veel trucjes. Gerust nog enkele honderden miljoenen die ze Afromen. Legale mafia noem ik dit. Medicatie wordt overgenomen door andere firma en kost opeens 100x de originele prijs. Medicatie die maar 1 maand geldig is wordt aangekocht voor de helft van de prijs en u betaald de volle pot enz... mafia