Exclusief voor abonnees

Farma-industrie verschuift middelen naar zoektocht vaccin: onderzoek naar deze ziekten is stilgevallen

Illustratiebeeld
AFP Illustratiebeeld
De farmaceutische sector zet alle zeilen bij om zo snel mogelijk een vaccin tegen Covid-19 klaar te stomen. Het virus heeft ondertussen een forse impact op de rest van hun onderzoek. 70 farmabedrijven - van groot tot klein - melden dat ze klinische studies naar nieuwe medicijnen noodgedwongen 'on hold' zetten. Het gaat om middelen tegen de meest uiteenlopende aandoeningen.

Je hebt 5% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tom Bombadil

  Wie proberen ze hier iets wijs te maken? 40 jaar na datum : nog geen oplossing voor het aids-virus. Wat ze ook in die pikuur gaan steken, bij mij komt dat niet binnen.

 • Jean Blanquart

  Jan vaccins zijn een miljardenbusiness omdat ze niet helpen en dus elk jaar opnieuw toegediend worden bij hun gelovigen.geen vaccin voor mij

 • Jan Rodrigus

  ik vraag mij af of ze dat financieel wel gaan kunnen trekken, als iedereen alles op alles zet naar 1 vaccin waar de winstmarge te verwaarlozen gaat zijn. Ik hoop dat ze deze bedrijven financieel helpen waar nodig

 • Chantal Luyten

  Dus mogelijke behandelingen die mensen nu al kunnen helpen on hold? Potje begint te stinken.