Exclusief voor abonnees

Familiedrama verijdeld na onheilspellende boodschap: "Vroeg of laat gaat er iets serieus gebeuren bij ons"

De luxueuze woning van het echtpaar.
Hans Verbeke De luxueuze woning van het echtpaar.
Een 75-jarige boerin uit het West-Vlaamse Pittem is aangehouden voor poging tot moord op haar 74-jarige man. Zondag konden vrienden op het nippertje een familiedrama verijdelen. Ze zagen hoe Brigitte H. haar bewusteloze man naar een waterput sleepte en sloegen alarm. Het koppel ging al jaren gebukt onder een zware ruzie met de kinderen en had al aangekondigd dat ze samen uit het leven wilden stappen.

"We komen afscheid nemen. Want vroeg of laat gaat er iets serieus gebeuren bij ons." Met die boodschap gingen Georges B. (74) en zijn vrouw Brigitte H. (75) zondagochtend aankloppen bij een bevriend koppel in Pittem. Dat koppel wist al langer dat het niet goed ging met Georges en Brigitte. Ze hadden het zelfs al eens met zoveel woorden gezegd: dat ze ooit samen een einde aan hun leven zouden maken. Iets wat hun vrienden hen altijd al uit het hoofd hadden kunnen praten. Maar zondag was het Georges en Brigitte plots menens.

Je hebt 20% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dominique Hermys

  Je moet eens in een rusthuis gaan werken, dan zien heel veel mensen hun familie niet. En als er al komt dan hoor je ze achter gesloten deuren ruzie maken over de centen. Van degene waarvan je geen familie ziet komen na het overlijden nog vechten voor prutsen. Begrijp die mensen goed. Je kent het voorafgaande niet. Daar kunnen wij ons dan ook niet over uitspreken.

 • machteld vandenbroecke

  Samen uit het leven stappen vind ik mooi, om welke reden dan ook, als je vindt dat je leven voltooid is, dat moet mogelijk gemaakt worden. Ergens terecht kunnen waar ze je helpen met een humane dood. Die vrouw moet niet gestraft worden, dat is ze al genoeg door het leven zelf. Sterkte aan dat koppel.

 • Jason Roberts

  Familie...leer overeen komen!...of je draagt de naam familie niet met waarde!

 • Bart Hollevoet

  Als je ziet hoeveel eminente justitiespecialisten - een zaak ten gronde beoordelen op basis van anderhalve zin en een sensatiekop, wie doet het hen na? - hun dagen in deze kolommen slijten is het toch onverklaarbaar dat ons gerecht nog altijd niet onfeilbaar is?

 • Catherine Vandekerckhove

  Een bloeiende zaak opgebouwd met noeste arbeid, een mooi huis, kinderen en kleinkinderen en in de herfst van uw leven moeten vaststellen dat alles eindigt in verdriet. Ik ben van mening dat je best zelf handelt over je eigen vermogen. Geef je kinderen een start, maar laat ze nooit beslissen over je geldzaken.