De luxueuze woning van het echtpaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De luxueuze woning van het echtpaar. © Hans Verbeke

Familiedrama verijdeld na onheilspellende boodschap: "Vroeg of laat gaat er iets serieus gebeuren bij ons"

Een 75-jarige boerin uit het West-Vlaamse Pittem is aangehouden voor poging tot moord op haar 74-jarige man. Zondag konden vrienden op het nippertje een familiedrama verijdelen. Ze zagen hoe Brigitte H. haar bewusteloze man naar een waterput sleepte en sloegen alarm. Het koppel ging al jaren gebukt onder een zware ruzie met de kinderen en had al aangekondigd dat ze samen uit het leven wilden stappen.

34 reacties

 • Dominique Hermys

  2 jaar geleden
  Je moet eens in een rusthuis gaan werken, dan zien heel veel mensen hun familie niet. En als er al komt dan hoor je ze achter gesloten deuren ruzie maken over de centen. Van degene waarvan je geen familie ziet komen na het overlijden nog vechten voor prutsen. Begrijp die mensen goed. Je kent het voorafgaande niet. Daar kunnen wij ons dan ook niet over uitspreken.
 • machteld vandenbroecke

  2 jaar geleden
  Samen uit het leven stappen vind ik mooi, om welke reden dan ook, als je vindt dat je leven voltooid is, dat moet mogelijk gemaakt worden. Ergens terecht kunnen waar ze je helpen met een humane dood. Die vrouw moet niet gestraft worden, dat is ze al genoeg door het leven zelf. Sterkte aan dat koppel.
 • Jason Roberts

  2 jaar geleden
  Familie...leer overeen komen!...of je draagt de naam familie niet met waarde!
 • Bart Hollevoet

  2 jaar geleden
  Als je ziet hoeveel eminente justitiespecialisten - een zaak ten gronde beoordelen op basis van anderhalve zin en een sensatiekop, wie doet het hen na? - hun dagen in deze kolommen slijten is het toch onverklaarbaar dat ons gerecht nog altijd niet onfeilbaar is?
 • Catherine Vandekerckhove

  2 jaar geleden
  Een bloeiende zaak opgebouwd met noeste arbeid, een mooi huis, kinderen en kleinkinderen en in de herfst van uw leven moeten vaststellen dat alles eindigt in verdriet. Ik ben van mening dat je best zelf handelt over je eigen vermogen. Geef je kinderen een start, maar laat ze nooit beslissen over je geldzaken.
 1. PREMIUM

  Transparan­te kinmaskers: Sympathiek, maar echt veilig zijn ze niet

  Altijd sympathiek als je de ober vriendelijk naar je ziet lachen. Niet onlogisch dus dat de doorzichtige mondmaskers - die gezichtsuitdrukkingen zichtbaar laten - in zwang zijn bij winkeliers en horecapersoneel. Veilig zijn ze evenwel allesbehalve. Uit de mondmaskertest die deze krant liet uitvoeren, bleek dat al en nu roept ook viroloog Marc Van Ranst op om ze niet meer te gebruiken. "Deze transparante maskers sluiten onvoldoende goed aan op het gezicht en zijn niet goed genoeg om anderen te beschermen. Gebruik ze daarom niet", zo zegt hij. Doordat het 'mouth shield' op de kin steunt, sluit het niet aan tussen de ogen en de neus. Het schild is ook vrij klein. Zodra de drager ervan zijn of haar mond opent, is de neus niet langer bedekt. Horeca Vlaanderen benadrukt dat zij hun personeel van bij de start van de heropening hebben aangespoord om correcte maskers te gebruiken. "De verplichte, bedekkende mondmaskers, zo staat er omschreven in onze richtlijnen", zegt Matthias De Caluwe. (BCL)
 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. PREMIUM

  Argenta stelt 143 automaten buiten werking

  Criminelen hebben opnieuw een digitale plofkraak gepleegd op twee bankautomaten van spaarbank Argenta. Eind juni gebeurde dat ook al - voor de eerste keer in ons land - in de Antwerpse gemeenten Borsbeek en Ranst. Het voorbije weekend sloegen de daders toe in Roeselare en Ingelmunster. Bij een digitale plofkraak manipuleren hackers het computersysteem dat een geldautomaat aanstuurt, zodat die biljetten begint uit te spuwen. Argenta schakelt nu tijdelijk 143 geldautomaten van dit type uit. Het gaat om het oudste type, dus de toestellen zouden later dit jaar sowieso vervangen worden. "We bekijken of die operatie versneld kan gebeuren", klinkt het. Of er ook een buit is gemaakt, is onduidelijk. (LSI)