Bruno Lusakiovovo, de vader van Simon Lembi.
Volledig scherm
PREMIUM
Bruno Lusakiovovo, de vader van Simon Lembi. © Baert Marc

Familie wachtte 20 jaar op dag dat Simon levend werd teruggevonden: "Dolblij dat hij nog leeft, doodongelukkig dat hij ons niet wil zien"

Simon Lembi was 14 jaar toen hij in 1999 in Brussel verdween. Bijna twintig jaar lang hebben zijn ouders, broer en twee zussen elke dag gehoopt dat hij levend zou worden gevonden. Gisteren kregen ze éindelijk dat goede nieuws. Maar onmiddellijk kwam ook die uppercut: Simon wil niets meer met hen te maken hebben. Hij vluchtte doelbewust van huis weg en begon een nieuw leven. "We zijn in shock."

11 reacties

 • Cecarine De Smet

  2 jaar geleden
  Idd Filiep Lapeire, hier klopt iets niet!! Best gans deze affaire eens uitpluizen, ik denk dat we zouden kunnen verschieten!!!
 • Elle Devee

  2 jaar geleden
  Hij zal wel zijn redenen gehad hebben om weg te lopen. En heeft waarschijnlijk nog steeds dezelfde redenen om hen niet te willen terugzien. Misschien moet men zich eens gaan afvragen waarom?
 • WILFRIED DE WILDE

  2 jaar geleden
  Inderdaad Dirk, simpelweg omdat die ons geen bal interesseert.
 • Filiep Lapeire

  2 jaar geleden
  Weglopen aan 14 jaar, 20 jaar wegblijven, zelfs zijn naam veranderd en geen totaal geen contact willen met zijn ouders. Misschien moeten deze ouders een keer doorgelicht worden want daar is er waarschijnlijk wel iets meer aan de hand.
 • Jan vanderwallen

  2 jaar geleden
  Wie weet hoeveel geld is daarin gestoken om die gast op te sporen.
 1. PREMIUM

  Argenta stelt 143 automaten buiten werking

  Criminelen hebben opnieuw een digitale plofkraak gepleegd op twee bankautomaten van spaarbank Argenta. Eind juni gebeurde dat ook al - voor de eerste keer in ons land - in de Antwerpse gemeenten Borsbeek en Ranst. Het voorbije weekend sloegen de daders toe in Roeselare en Ingelmunster. Bij een digitale plofkraak manipuleren hackers het computersysteem dat een geldautomaat aanstuurt, zodat die biljetten begint uit te spuwen. Argenta schakelt nu tijdelijk 143 geldautomaten van dit type uit. Het gaat om het oudste type, dus de toestellen zouden later dit jaar sowieso vervangen worden. "We bekijken of die operatie versneld kan gebeuren", klinkt het. Of er ook een buit is gemaakt, is onduidelijk. (LSI)
 1. Op vakantie draagt Djokovic wél mondmasker
  PREMIUM

  Op vakantie draagt Djokovic wél mondmasker

  Novak Djokovic (33) heeft zich voor het eerst weer laten zien sinds hij positief testte op het coronavirus. De Serviër is op vakantie in Bosnië, waar hij onder andere een bezoek bracht aan Visoko. Daar staat een heuvel waar in een ver verleden piramides zouden hebben gestaan. Hij kreeg er, in het bijzijn van zijn ouders en een bodyguard, een rondleiding door de Bosnische wetenschapper Semir Osmanagic. Opvallend: de Serviër droeg nu wél een mondmasker. Het nummer één van de wereld ligt al even onder vuur sinds hij een exhibitietoernooi organiseerde zonder respect voor de coronaregels. Zo geraakte hij net als enkele collega's en zijn vrouw besmet met het virus. (ODBS)
 2. PREMIUM

  Spaanse koning wil Juan Carlos naar Dominicaan­se Republiek verbannen

  Gaat de Spaanse koning Felipe zijn vader Juan Carlos verbannen naar de Dominicaanse Republiek? Eerstdaags maakt het huidige staatshoofd de sanctie bekend die aan de voormalige regent wordt opgelegd. Juan Carlos (82) is verwikkeld in een schandaal van smeergeld en witwasserij. Hij kreeg van de koning van Saudi-Arabië 88 miljoen als dank voor bewezen diensten, en sluisde meteen 65 miljoen door naar een minnares bij wie hij een kind heeft. Van de rest van het geld kwam geregeld 300.000 euro cash vanuit Zwitserland in Madrid aan. (PhG)
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen