Exclusief voor abonnees

Familie van Lore (8) en Lucas (6) blijft met vragen achter na gezinsdrama: “Hun papa was hun beste vriend”

Lore en Lucas werden vermoord door hun vader.
RV Lore en Lucas werden vermoord door hun vader.
Een uitstekende papa die altijd alles - zélfs meer - deed voor zijn twee kinderen. "Maar uiteindelijk heeft hij wel Lore en Lucas vermoord. We kunnen daar echt niet bij. Waarom toch?", vraagt de familie. "Hun papa was hun beste vriend. Niemand van ons heeft dit ook maar een beetje zien aankomen."

Het is ook voor de naaste familie van Lucas (6) en Lore (8) bang wachten op de resultaten van de autopsie. "Weten wat er is gebeurd: voor hun mama is dat heel erg belangrijk", zegt haar broer Steven Van de Putte (33). "Ann hoopt te horen dat de kindjes niet hebben afgezien. Ze weet ook dat ze hen daarmee niet terugkrijgt. Maar dat spookt constant door haar hoofd: dat ze óók nog eens hebben geleden." Het is ook onduidelijk of haar man de kinderen thuis, onderweg of in Knokke omgebracht heeft.

De lichamen van de kinderen werden in deze auto in Knokke gevonden.
Photonews De lichamen van de kinderen werden in deze auto in Knokke gevonden.

Bedjes in een V

Gisteren bezocht Steven Van de Putte samen met zijn zus de lichamen van haar kinderen in het mortuarium. Volgens hem mochten ze Lucas en Lore enkel van op een zekere afstand bekijken. "Aanraken kon niet. Mócht ook niet. Omdat er nog een autopsie moet gebeuren." Zijn stem trilt. Hij krijgt amper gezegd dat de twee bedjes met hun lichamen in een V stonden opgesteld. "Eigenlijk was het een beetje alsof Lore en Lucas daar lagen te slapen. Tegelijk voelde het zo onwerkelijk", zegt nonkel Steven. Volgens hem stond op de bleke kindergezichtjes niet af te lezen wat hun vader hen heeft aangedaan. Hij twijfelt en zegt dat hij wat hij nu gaat zeggen raar vindt. "We vrezen dat Lore moet hebben beseft dat haar papa haar zou doden.”

Je hebt 30% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • MYRTHE PASS

  Het kinderleed en de -moord zou beter gespaard gebleven zijn als koppels niet na enkele jaren uit elkaar gaan, maar samen blijven tot de kinderen volwassen zijn of bezinnen eer ze beginnen en pas na een stabiele relatie aan kinderen beginnen.

 • Diane Bernaerts

  Groot gelijk, Mady! Niet te bevatten dat sommigen die vader nog enigszins proberen te verdedigen of zelfs medelijden hebben met die narcistische moordenaar!

 • danny buyse

  @Mady, dit is een straffe uitspraak je laatste zin. Mensen zijn kwetsbaar en zeker niet 100% perfect anders ben je een god. In een perfecte wereld wordt er niemand vermoord en mishandelt zowel bij mannen, vrouwen, kinderen en dieren. Iedereen kan iemand vermoorden en of mishandelen of iemand aanzetten tot moorden en of mishandelen alleen de ene zijn weerstand/grens daar tegen is groter dan de andere.

 • Mady Vermeulen

  Een vader die de moeder van zijn kinderen mishandelt en die zijn kinderen vermoordt kan je moeilijk hun beste vriend noemen. Niets kan mishandeling van vrouwen en moord op kinderen goedpraten.

 • danny buyse

  @Line Breemer, correct wat je hier zegt. Je kan de dag van vandaag u het niet meer permitteren het wat slechter gaat of eens te verliezen. Je wordt dan opzij geschoven. We moeten ervan afstappen altijd perfect te zijn zowel met ons verstand als met ons lichaam. Het is alsof iedereen wedstrijden tegen mekaar aan het spelen is waar de ene beter dan de andere wil zijn door te overtreffen maar dan kraakt het vroeg of laat.