Medische staf verzorgt een Covid-19-patiënt in Luik. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Medische staf verzorgt een Covid-19-patiënt in Luik. Foto ter illustratie. © Photo News

Familie patiënt (91) trekt naar rechter voor bed op intensieve: “Wie in deze oorlog vecht, verdient geen rechtszaak”

Een Luiks ziekenhuis riskeert schadeclaims van coronapatiënten die een bed op intensieve geweigerd zagen - één familie trok al naar de rechter in kort geding. "Onze overheid kan hier komaf mee maken: geef dokters immuniteit.”

196 reacties

 • Jean-Paul De Smet

  2 jaar geleden
  Iedereen moet recht hebben om te worden behandelt, we zitten toch maar aan de helft van de capaciteit. En regel van ouderen helpen heeft geen zin meer is larie, natuurlijk mogen die sterven dan moet de overheid geen pensioen meer betalen en en jong persoon brengt nog jaren geld op. Er zijn al ouderen geholpen en sommige 70 ers zijn zelfs gezonder dan 40 jarigen.
 • KURT ENGELS

  2 jaar geleden
  Ik vind dat iedereen die in deze crisis schadeclaims durft in te dienen zelf zouden moeten veroordeeld worden voor het belemmeren van de zorgverleners in de eerste lijn die hun werk in volle eer en geweten uitvoeren.
 • MYRTHE PASS

  2 jaar geleden
  Misschien moeten ze op voorhand, in rustige tijden, de mens een wilsverklaring laten tekenen of ze in tijden van een mogelijke dodelijke virusuitbraak geholpen willen worden? Dit noemt men euthanasie. Mensen kunnen daarvoor kiezen, maar laat anderen ook vrij om voor hun levensverlenging te kiezen. De praktijken, die nu op basis van leeftijd gebeuren om al of niet beademd te worden, boezemt mij angst in voor wanneer ik een bejaarde leeftijd bereik.
 • Evy Neyens

  2 jaar geleden
  Dit is een veel uitgebreidere discussie dan enkel COVID19: het gaat over op voorhand nadenken met je familie welke maatregelen zinvol zijn... Oudere van 90+ voor 2 weken aan de beademing leggen, hoe goed ze ook op voorhand waren, is quasi hun doodvonnis tekenen: spieren verzwakken, hun mentale toestand gaat pijlsnel achteruit en de kans op levend het ziekenhuis verlaten is nihil. Het is een marteling, met quasi geen kans op succes! Wil je hen dit aandoen? Of hen vredig/comfortabel laten gaan?
 • Vladimir De Leeuw

  2 jaar geleden
  Ik vind ook dat iedereen recht heeft op leven en dus ook op verzorging. En dat de dokters het hier goed doen... als ik naar de cijfers kijk, heb je in Duitsland veel meer kans om te genezen en minder kans om te sterven. Procentueel is het aantal sterfgevallen hier bijna hetzelfde als in Spanje.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.