Exclusief voor abonnees

Familie boos om 'onbekende' wet: “Moeder mogelijk in Nederland uitgestrooid, en wij weten van niks”

ThinkStock
Een familie uit het Limburgse Tongeren heeft per toeval ontdekt dat er na de crematie van een dierbare mogelijk assen zijn achtergebleven in het Nederlandse crematorium. Wettelijk moét dat in Nederland, maar niemand had dat hier verteld, zegt Chantal Fransen. "Is een deel van mijn moeders assen daar uitgestrooid zonder mijn medeweten?"

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Maeng Saab

    En als die as uitgestrooid werd en nadien beetje aan een vogel blijft plakken die naar Duitsland vliegt ? Of in het grondwater komt en zo een beek in en in een vis geraakt die dan door een visser gevangen wordt ? Kunt zo blijven zagen en pietluttig doen.

  • Ronny Cuypers

    Een deel van het lichaam wordt bij de crematie omgezet in verbrandingsgassen. Die zijn mogelijk ook daar gebleven. Of hebben ze die opgevangen?

  • Jean De Grande

    In België verboden en in Nederland verplicht. Dit is o.a. waar Europa voor dient, niet om iedereen van alles op te dringen dat ze niet willen