Exclusief voor abonnees

Experts spreken Electrabel-voorzitter tegen: “Kerncentrales sluiten maakt stroomfactuur niét hoger”

De kerncentrale van Doel.
photo_news De kerncentrale van Doel.
Johnny Thijs, de kersverse voorzitter van Electrabel, wil drie van de zeven kerncentrales twintig jaar langer laten draaien, want anders zal onze elektriciteitsfactuur stijgen. Klopt niets van, zeggen energiespecialisten.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Ooijen

  Welke politicus zei ook al weer dat dure energie een goede zaak was? O ja, Bart De Wever van N(V)-Blabla. Laat dus de factuur van zijn meelopertjes maar stijgen. Dan is Bartje weer gelukkig!

 • Jan Govaert

  Levensduur van windmolens op zee maximum 15 jaar. Kerncentrales levensduur 50 jaar

 • Ronny Ooijen

  Yvan Beelaert, ze draaien anno 2019 reeds 5 jaar vierkant. Vorig jaar draaiden ze niet 1 dag te samen en maanden lang werkten slechts 1 of 2 van de 7. Leg gerust 108 miljard euro op tafel voor 6 nieuwe met evenveel vermogen als de huidige 7 stuks. Het stockeren is al jaren een probleem. Als men uranium ontgint (verzuurde modder en radioactief afval), verwerkt en transporteert, komt veel CO2 vrij.

 • Sjonny Martero

  Redelijk binnenkort batterijen betaalbaar. Zonnepanelen plaatsen. Batterijen laden en je laten afkoppelen van het net. Elektriciteit tekort. Een batterij en zonnepanelen bijplaatsen. Wie is de eerste? Daar zou ik ook nog in investeren. Op termijn kan het niet duurder zijn. En je bent onafhankelijk.

 • Kjelt Van de Broeck

  Toekomst = kernenergie. Wordt eens wakker, stelletje dromers!