Exclusief voor abonnees

Experts schatten kans op overnemer Belgische tak hoog in

AFP
Het doek is nog niet gevallen over Thomas Cook België. Door bescherming aan te vragen tegen z'n schuldeisers koopt het bedrijf tijd om een overnemer te zoeken. De eerste contacten zijn gelegd en er zouden al geïnteresseerden zijn. Niet verrassend, zeggen specialisten. "Verwijder de Britse moederkloek en er blijft een winstgevende Belgische firma over."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Peeters

  En de regering doet niets enkel maar bezig met postjes verdeling

 • Etienne Callebout

  Waar zat de fout van Thomas cook UK grootheidswaanzin , reisagentschappen op kopen die hun boeken verfraaide travel bird , te grote bedragen betaald er voor , nooit kunnen terug boeken . Daarboven op hebben de aandeelhouders heel royaal geweest om hun zelfwinst deelneming veel groter te nemen , zelfde de ceo hebben nog gecasht als ook dat ze wisten dat het bedrijf op randje van failliet was . Normaal zouden deze heren voor het gerecht moeten gebracht worden voor hun bedrijf laten failliet gaan

 • Rudi Van Goethem

  Spijtig dat het geen banken zijn. Dan zou er al een oplossing zijn. Maar ja, hier heeft de politiek geen belangen, enkel de burger. Het gfg is ook geen oplossing. Daar zeggen ze enkel "het is de curator die beslist of je op reis mag"????? Typisch Belgisch: trek uw plan!!!!

 • Dirk Denolf

  Deze morgen vrolijk mijn reisdocumenten gekregen voor vertrek op 12/10 naar Mallorca ?!?

 • Eduard Vervoort

  Als ik een pakketreis zou boeken bij thomas cook betaal ik 1500 meer dan dat ik vliegticket en hotel apart boek .en zo is het met alle touroperators hetzelfde ,en dan verschieten ze dat je alle prijzen kan vergelijken op google zodat je veel minder betaald dan dat de touroperators aanrekenen want zij zijn zogezegd de goedkoopste.