Exclusief voor abonnees

Experts na klimaatenquête: we willen niet betalen voor groener beleid, maar doen dat nu al voor de gevolgen

GROTE KLIMAATENQUÊTE

Studenten betogen voor het klimaat in Brussel.
BELGA Studenten betogen voor het klimaat in Brussel.
We maken ons in Vlaanderen ernstige zorgen over de opwarming van de aarde en vinden dat politici er absoluut iets aan moeten doen. Maar we zijn niet bereid om daar extra belastingen of hogere prijzen voor te betalen. Dat blijkt uit onze 'Grote Klimaatenquête'. Hoe je die tegenstrijdigheid wegwerkt? "Door mensen duidelijk te maken dat niks doen hen nog veel meer zal kosten."

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

71 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • bob jansens

  Klimaatexperts, maw mensen die hun kost verdienen door over het klimaat te lullen... en hoe meer er over het klimaat geluld wordt hoe groter het budget dat voor de experts beschikbaar is...

 • Roger Geens

  Als iedereen naar eigen draagkracht dat doet dat het leefmilieu rondom zich verbetert zijn we allemaal op de goede weg .Echter als ik merk dat sport en cultuur niet eens 1% haalt ,beide goed voor lichaam en geest ,vrees ik het ergste .

 • billy brenders

  Extra belastingen helpt het klimaat niets, echte acties wel en echte acties zijn geen belastingen

 • Leopold Vanhoof

  Op 1 februari zijn de prijzen voor zowel bus als trein nog verhoogd terwijl 'n goed en performant openbaar vervoer 'n deeltje zou kunnen bijdragen tot het vrijwaren van het milieu. Binnenkort besluit de wijze regering dan weer dat de prijs van diesel en benzine omhoog moet om het openbaar vervoer te stimuleren. En zie zo, ze heeft dan weer iets gedaan voor het milieu. Toch slim hé.

 • david vervoort

  En enkel Vlaanderen zal dan heel de atmosfeer van de aarde redden van verdoemenis eh... Als ze iets willen veranderen moet dit wereld wijd gebeuren en dan zal nooit ma dan ook nooit gebeuren in de meeste landen vegen ze hun kont eraan af