Studenten betogen voor het klimaat in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Studenten betogen voor het klimaat in Brussel. © BELGA

Experts na klimaatenquête: we willen niet betalen voor groener beleid, maar doen dat nu al voor de gevolgen

We maken ons in Vlaanderen ernstige zorgen over de opwarming van de aarde en vinden dat politici er absoluut iets aan moeten doen. Maar we zijn niet bereid om daar extra belastingen of hogere prijzen voor te betalen. Dat blijkt uit onze 'Grote Klimaatenquête'. Hoe je die tegenstrijdigheid wegwerkt? "Door mensen duidelijk te maken dat niks doen hen nog veel meer zal kosten."

71 reacties

 • bob jansens

  4 jaar geleden
  Klimaatexperts, maw mensen die hun kost verdienen door over het klimaat te lullen... en hoe meer er over het klimaat geluld wordt hoe groter het budget dat voor de experts beschikbaar is...
 • Roger Geens

  4 jaar geleden
  Als iedereen naar eigen draagkracht dat doet dat het leefmilieu rondom zich verbetert zijn we allemaal op de goede weg .Echter als ik merk dat sport en cultuur niet eens 1% haalt ,beide goed voor lichaam en geest ,vrees ik het ergste .
 • billy brenders

  4 jaar geleden
  Extra belastingen helpt het klimaat niets, echte acties wel en echte acties zijn geen belastingen
 • Leopold Vanhoof

  4 jaar geleden
  Op 1 februari zijn de prijzen voor zowel bus als trein nog verhoogd terwijl 'n goed en performant openbaar vervoer 'n deeltje zou kunnen bijdragen tot het vrijwaren van het milieu. Binnenkort besluit de wijze regering dan weer dat de prijs van diesel en benzine omhoog moet om het openbaar vervoer te stimuleren. En zie zo, ze heeft dan weer iets gedaan voor het milieu. Toch slim hé.
 • david vervoort

  4 jaar geleden
  En enkel Vlaanderen zal dan heel de atmosfeer van de aarde redden van verdoemenis eh... Als ze iets willen veranderen moet dit wereld wijd gebeuren en dan zal nooit ma dan ook nooit gebeuren in de meeste landen vegen ze hun kont eraan af
 1. PREMIUM

  De Block pakt asielmis­bruik harder aan

  Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) gaat misbruik van de asielprocedure door zogenaamde 'Dubliners' harder aanpakken. Dat zijn asielzoekers die naar ons land gekomen zijn, terwijl ze eigenlijk onder de verantwoordelijkheid vallen van een ander Europees land. Hun aandeel groeide vorig jaar aan tot 43% van al onze asielzoekers. Maar van die 11.882 'Dubliners' is nog geen tiende teruggekeerd naar het bevoegde land. De Block wil ze nu desnoods zelfs opsluiten in gesloten centra om dat terugkeercijfer hoger te krijgen. "Dit misbruik van de asielprocedure zorgt voor een onnodige werklast en legt een te grote druk op ons opvangnetwerk."
 2. PREMIUM

  Dit weekend naar Oostende? Dan is reserveren verplicht

  Van 18 tot en met 22 juli wordt het aanmeldingssysteem voor de drie drukste stranden in Oostende geactiveerd. Vanaf vandaag kan je je plekje reserveren. Het systeem moet ervoor zorgen dat de social distancing op deze stranden gegarandeerd is. Aanmelding is enkel nodig op de stranden in het centrum, van aan het Zeeheldenplein tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen. "Door de mooie weersvoorspellingen, de start van het bouwverlof en de Nationale Feestdag op 21 juli zullen er heel wat mensen naar Oostende afzakken", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). "Door het activeren van ons aanmeldingssysteem willen we een goede inschatting krijgen van de te verwachten drukte om zo de nodige maatregelen te kunnen treffen." (TVA)