Studenten betogen voor het klimaat in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
Studenten betogen voor het klimaat in Brussel. © BELGA

Experts na klimaatenquête: we willen niet betalen voor groener beleid, maar doen dat nu al voor de gevolgen

We maken ons in Vlaanderen ernstige zorgen over de opwarming van de aarde en vinden dat politici er absoluut iets aan moeten doen. Maar we zijn niet bereid om daar extra belastingen of hogere prijzen voor te betalen. Dat blijkt uit onze 'Grote Klimaatenquête'. Hoe je die tegenstrijdigheid wegwerkt? "Door mensen duidelijk te maken dat niks doen hen nog veel meer zal kosten."

71 reacties

 • bob jansens

  3 jaar geleden
  Klimaatexperts, maw mensen die hun kost verdienen door over het klimaat te lullen... en hoe meer er over het klimaat geluld wordt hoe groter het budget dat voor de experts beschikbaar is...
 • Roger Geens

  3 jaar geleden
  Als iedereen naar eigen draagkracht dat doet dat het leefmilieu rondom zich verbetert zijn we allemaal op de goede weg .Echter als ik merk dat sport en cultuur niet eens 1% haalt ,beide goed voor lichaam en geest ,vrees ik het ergste .
 • billy brenders

  3 jaar geleden
  Extra belastingen helpt het klimaat niets, echte acties wel en echte acties zijn geen belastingen
 • Leopold Vanhoof

  3 jaar geleden
  Op 1 februari zijn de prijzen voor zowel bus als trein nog verhoogd terwijl 'n goed en performant openbaar vervoer 'n deeltje zou kunnen bijdragen tot het vrijwaren van het milieu. Binnenkort besluit de wijze regering dan weer dat de prijs van diesel en benzine omhoog moet om het openbaar vervoer te stimuleren. En zie zo, ze heeft dan weer iets gedaan voor het milieu. Toch slim hé.
 • david vervoort

  3 jaar geleden
  En enkel Vlaanderen zal dan heel de atmosfeer van de aarde redden van verdoemenis eh... Als ze iets willen veranderen moet dit wereld wijd gebeuren en dan zal nooit ma dan ook nooit gebeuren in de meeste landen vegen ze hun kont eraan af
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.