File op de Brusselse ring.
Volledig scherm
File op de Brusselse ring. © Baert Marc

Experts kritisch voor Vlaams klimaatplan: “100 km/u op Brusselse ring? Dat haalt niks uit”

De maximumsnelheid op de Brusselse Ring wordt teruggebracht van 120 naar 100 km/u. Dat staat in het Vlaamse klimaatplan, dat gisteren werd voorgesteld en 350 maatregelen omvat. Tegen 2030 moet de CO2-uitstoot in Vlaanderen met 32,6% dalen. De snelheidsverlaging op de R0 levert 0,24% daarvan.

121 reacties

 • Jean-Pierre Vercruysse

  1 jaar geleden
  Met de vele file zal er weinig verschil zijn !!!! Meestal rijden we er minder dan 100 km/u ! Een buiten de punturen is er geen probleem om 120 km/u te rijden!
 • Peter Janssen

  1 jaar geleden
  Heel dat klimaatplan haalt niks uit en dient alleen om europa leeg te zuigen en onze welvaart kapot te maken,pure volkverlakkerij zoals de miljarden emissies waarbij geen GRAM minder co2 uitstoot is, maar per emissie 1 TON méér co2 màg uitgestoten worden.Duidelijker kan de opzet niet ontmaskerd worden van de DIEFSTAL en LEUGEN in naam van klimaat/milieu!Nog nooit werden we zo belogen en bedrogen voor veràrming!
 • anna vandenberg

  1 jaar geleden
  jammy cappon, de salariswagen afschaffen gaat woon werkverkeer niet verminderen, mijn kinderen hebben geen salariswagen en rijden ook met de wagen naar het werk, één rijdt in weer en wind met de fiets 16 km per dag, één van de zeldzame fietsters op de fietsostrades. Het luxeverbruik van de auto belasten, parkings duurder maken, steden zijn voor luxebezoeken goed bereikbaar met openbaar vervoer. Maar Groene Calvo is fier op zijn stad die goed bereikbaar is met de wagen en goedkoop parkeren.
 • Jan Boden

  1 jaar geleden
  Voor de experts gaat het pas in orde zijn bij 0 km/u.
 • PETER PERMENTIER

  1 jaar geleden
  Door te lezen hier op deze publicatie van snelheid vermindering? Begin ik te begrijpen waarom zoveel Belgen een PV'tje hebben mogen ontvangen van Frankrijk, de vertragingen in snelheid heeft twee doelen nl.De vervuiling naar de steden en hun omgeving sterk te verminderen, plus de stilstand van wagens te voorkomen omdat bij een ongeval de schade minder groot is aan de voertuigen deze vlugger en gemakkelijker kunnen wegtakelen gevolg is wel een file maar stilstand is korter, en terug vlot verkeer
 1. PREMIUM

  'Instafa­mous' dit najaar op VTM GO

  De opnames van de VTM-webreeks 'Brak' zijn nog maar net van start gegaan of de volgende serie op maat van jongeren staat alweer in de steigers. 'Instafamous' zal die heten en onder meer Dempsey Hendrickx, een van de 'Helden' op Ketnet, Jade Mintjens uit 'Ghostrockers' en Jennifer Heylen, later te zien in 'Phil Frisco', spelen de hoofdrollen. De reeks gaat over een van de bekendste influencers van het land, die tijdens een opname op Instagram een verkeersongeluk heeft. Wanneer ze bijkomt, heeft ze van haar vorige leven geen weet meer. Ook bekende namen als Sean Dhondt, Eline De Munck en Andy Peelman zullen de revue passeren. VTM zet volop in op exclusieve onlinereeksen voor jongeren, om nog meer aansluiting te krijgen bij die doelgroep. 'Instafamous' zal in het najaar te zien zijn op VTM GO. (DBJ)
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld