File op de Brusselse ring.
Volledig scherm
File op de Brusselse ring. © Baert Marc

Experts kritisch voor Vlaams klimaatplan: “100 km/u op Brusselse ring? Dat haalt niks uit”

De maximumsnelheid op de Brusselse Ring wordt teruggebracht van 120 naar 100 km/u. Dat staat in het Vlaamse klimaatplan, dat gisteren werd voorgesteld en 350 maatregelen omvat. Tegen 2030 moet de CO2-uitstoot in Vlaanderen met 32,6% dalen. De snelheidsverlaging op de R0 levert 0,24% daarvan.

121 reacties

 • Jean-Pierre Vercruysse

  2 jaar geleden
  Met de vele file zal er weinig verschil zijn !!!! Meestal rijden we er minder dan 100 km/u ! Een buiten de punturen is er geen probleem om 120 km/u te rijden!
 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  Heel dat klimaatplan haalt niks uit en dient alleen om europa leeg te zuigen en onze welvaart kapot te maken,pure volkverlakkerij zoals de miljarden emissies waarbij geen GRAM minder co2 uitstoot is, maar per emissie 1 TON méér co2 màg uitgestoten worden.Duidelijker kan de opzet niet ontmaskerd worden van de DIEFSTAL en LEUGEN in naam van klimaat/milieu!Nog nooit werden we zo belogen en bedrogen voor veràrming!
 • rita vdbergh

  2 jaar geleden
  jammy cappon, de salariswagen afschaffen gaat woon werkverkeer niet verminderen, mijn kinderen hebben geen salariswagen en rijden ook met de wagen naar het werk, één rijdt in weer en wind met de fiets 16 km per dag, één van de zeldzame fietsters op de fietsostrades. Het luxeverbruik van de auto belasten, parkings duurder maken, steden zijn voor luxebezoeken goed bereikbaar met openbaar vervoer. Maar Groene Calvo is fier op zijn stad die goed bereikbaar is met de wagen en goedkoop parkeren.
 • jan boden

  2 jaar geleden
  Voor de experts gaat het pas in orde zijn bij 0 km/u.
 • PETER PERMENTIER

  2 jaar geleden
  Door te lezen hier op deze publicatie van snelheid vermindering? Begin ik te begrijpen waarom zoveel Belgen een PV'tje hebben mogen ontvangen van Frankrijk, de vertragingen in snelheid heeft twee doelen nl.De vervuiling naar de steden en hun omgeving sterk te verminderen, plus de stilstand van wagens te voorkomen omdat bij een ongeval de schade minder groot is aan de voertuigen deze vlugger en gemakkelijker kunnen wegtakelen gevolg is wel een file maar stilstand is korter, en terug vlot verkeer
 1. PREMIUM

  Speelplein in quarantai­ne na besmetting

  In het Antwerpse Mortsel moeten 27 kinderen van de speelpleinwerking twee weken in quarantaine, nadat een papa en zijn kind positief testten op Covid-19. Ook het personeel en de jobstudenten gaan in quarantaine, hoewel zij negatief testten. Vorige week woensdag - de eerste week dat de speelpleinwerking open was - meldde een vader dat hij besmet was. Enkele ouders zouden toen al hun kinderen thuisgehouden hebben. Vrijdag werd bevestigd dat ook het kind positief getest had. "Dan hebben we beslist de speelpleinwerking twee weken stop te zetten. De ouders van de 27 toen aanwezige kinderen zijn hen komen halen", klinkt het bij het stadsbestuur. Op de speelpleinwerking komen ook nog andere kinderen, zoals op zomerkampen en creakampen, maar die hoeven niet in quarantaine. "De bubbels worden strikt gescheiden", aldus bevoegd schepen Livia Moreau (Open Vld). (BSB)