Eén van de mogelijke testen om het coronavirus op te sporen.
Volledig scherm
PREMIUM
Eén van de mogelijke testen om het coronavirus op te sporen. © Photo News

Experts hebben oplossing om economie te redden: “Test wie immuun is voor virus”

Hoopvol nieuws: ons land heeft binnenkort een test in handen die snel kan meten of iemand immuun is voor Covid-19. Zo'n test wordt voorlopig nergens ingezet, maar zal cruciaal worden om het economisch en sociaal leven na de piek opnieuw op te starten. Volgens experts is het zelfs dé weg uit de lockdown. "Testen op immuniteit moet straks een absolute prioriteit worden."

97 reacties

 • Michael Vandamme

  2 jaar geleden
  Ik werd verplicht om 2 weken thuis te blijven omdat ik via de luchthaven het land ben binnengekomen. Ik kwam nochtans van een groter land waar veel minder Corona gevallen waren, ik had geen symptomen en voelde me kerngezond. Waarom werd ik niet getest? Samen met vele 100-en anderen worden wij zomaar verplicht door de overheid thuis gezet. Akkoord als ik besmet ben wil ik zeker niet gaan werken en anderen besmetten, maar op deze manier trekt het op niets. België test veel te weinig!
 • Jan Mertens

  2 jaar geleden
  Testen, en dan. 10% is immuun. Moeten die al het werk doen? En de rest uit schrik op de ziekenkas.
 • werner Tuypens

  2 jaar geleden
  Ik vind dat winkelbediende, die in de gevaarloze werken , ook moeten getest worden!
 • Sara Peeters

  2 jaar geleden
  Het was te denken dat de VLD er achter zit, partij van de werkgevers geven niet om je gezondheid enkel geld!!
 • Yvan Lissens

  2 jaar geleden
  Dus als ik het goed begrijp dan ga je beide groepen toch nog gescheiden moeten houden want wie immuun is kan toch nog steeds drager zijn van het virus en anderen besmetten, toch?
 1. Vooral op de dijk koppenlopen
  PREMIUM

  Vooral op de dijk koppenlo­pen

  Tijdens het eerste zonnige zomerweekend zonder lockdown kleurde de druktebarometer van de kust vooral 'gezellig' groen. In Knokke, De Panne en Oostende sloeg hij heel even oranje uit, wat wijst op 'zeer druk'. In De Panne kwam dat door de zaterdagmarkt, in de grootste stad aan onze kust was het gisteren van 14 tot 16 uur het geval tussen Thermae Palace en het Zeeheldenplein. In dat stuk strand vind je amper Oostendenaars, maar vooral dagjestoeristen die net van de trein komen. "We hebben het al eerder gezegd en dit bewijst het: deze strandzones zijn de 'moeilijkste' plaatsen", stelt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). "Ik heb veel commentaar gekregen op het invoeren van ons aanmeldingssysteem, maar allicht zullen we het deze week moeten opstarten voor die strandzones." Opvallend: hoewel de dijk - zoals blijkt uit onderstaand beeld - veel volk over zich heen kreeg, was het op het strand best rustig. De druktebarometer is te raadplegen op dekust.be.