Ex-vriendinnen dienen klacht in tegen Mohamed Abdeslam

JC Guillaume
Twee ex-vriendinnen van Mohamed Abdeslam hebben een klacht ingediend tegen de broer van terroristen Salah en Brahim Abdeslam, omdat hij hen tienduizenden euro's zou hebben afgetroggeld. Ze getuigen daarover anoniem in de Sudpresse-kranten. 

Eén van hen had anderhalf jaar lang contact met hem en zegt dat ze hem "zeker 40.000 euro" gaf. Daarvan zou maandelijks 250 euro naar zijn broer Salah gevloeid zijn, opdat hij eten zou kunnen kopen in de gevangenis. "Omgekeerd gaf hij mij nooit iets." De tweede ex beweert eveneens dat ze Mohamed Abdeslam geld gaf en zelfs vakanties voor hem en zijn kinderen betaalde. 

Beiden leerden de Molenbekenaar kennen via de sociale media. Ze zochten contact met hem na zijn televisieoptreden vlak na de aanslagen in Parijs. Toen sprak hij namens de familie over de betrokkenheid van zijn broers. Eind mei werd hij nog in verdenking gesteld van een overval op twee ambtenaren die 68.000 euro naar de bank wilden brengen. In die zaak heeft Abdeslam bekentenissen afgelegd. Momenteel staat hij onder elektronisch toezicht. (SRB)Alle artikels uit de krant

87 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • andre van de wege

  je moet zeer dom zijn om met zo een gepuis omtegaan.

 • eric maier

  het gaat niet over dom zijn... mogelijk zijn ze gemanipuileerd / onder druk gezet. Afgaande op de verklaringen lijkt het sterk op dat laatste. Klacht neerleggen is niet altijd makkelijk omdat er vaak dreigementen en fysiek geweld ermee gemoeid zijn.

 • Danny Govaerts

  Als je als patser wil leven moet het geld van ergens komen . Ben je dan zo dom om je geld af te geven weet je dat je het nooit meer terug krijgt. Is natuurlijk nu wel een blaam bij zijn vrienden die weten hoe hij aan geld geraakte.

 • Danny Holdensrath

  Wie wil daar nu mee omgaan, onbegrijpelijk.

 • Patrick Rutten

  De rechtbank zou die vrouwen er nog een boete bovenop moeten geven...