In november vorig jaar kwam Vertenten vrij onder voorwaarden, na een maand in de cel. Het gerechtelijk onderzoek tegen hem loopt nog altijd.
Volledig scherm
PREMIUM
In november vorig jaar kwam Vertenten vrij onder voorwaarden, na een maand in de cel. Het gerechtelijk onderzoek tegen hem loopt nog altijd. © BELGA

Ex-ref Bart Vertenten eist 130.000 euro voor "onterecht ontslag"

Een jaar na het losbarsten van het voetbalschandaal sleept de ontslagen scheidsrechter Bart Vertenten (31) de Koninklijke Belgische Voetbalbond voor de rechter. Volgens Vertenten maakte hij geen enkele fout en is er geen enkel bewijs van matchfixing tegen hem. Hij eist nu om en bij de 130.000 euro van de Voetbalbond.

1 reactie

 • Bruno Melotte

  2 jaar geleden
  Ik weet hoe het voelt onterecht beschuldigt te worden!! Ik hoop dat hij zijn slag thuis haalt. Er zijn veel onschuldigen mensen beschuldigt geworden. Een schande...Democratie.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Rabobank weert profclubs wegens “risico op witwassen, corruptie en fraude”

  Rabobank weert profclubs wegens “risico op witwassen, corruptie en fraude”

  Rabobank wil geen professionele voetbalclubs als nieuwe klant. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse bank naar aanleiding van berichtgeving door NRC. In het betaald voetbal is sprake van een verhoogd risico op zaken als witwassen, corruptie en fraude. "Vanuit onze rol van poortwachter vinden we dat niet meer kunnen”, klinkt het bij Rabobank. Ook in België zijn banken extra waakzaam ten opzichte van voetbalclubs, zo zegt sectororganisatie Febelfin.
 3. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.