In november vorig jaar kwam Vertenten vrij onder voorwaarden, na een maand in de cel. Het gerechtelijk onderzoek tegen hem loopt nog altijd.
Volledig scherm
PREMIUM
In november vorig jaar kwam Vertenten vrij onder voorwaarden, na een maand in de cel. Het gerechtelijk onderzoek tegen hem loopt nog altijd. © BELGA

Ex-ref Bart Vertenten eist 130.000 euro voor "onterecht ontslag"

Een jaar na het losbarsten van het voetbalschandaal sleept de ontslagen scheidsrechter Bart Vertenten (31) de Koninklijke Belgische Voetbalbond voor de rechter. Volgens Vertenten maakte hij geen enkele fout en is er geen enkel bewijs van matchfixing tegen hem. Hij eist nu om en bij de 130.000 euro van de Voetbalbond.

1 reactie

 • Bruno Melotte

  1 jaar geleden
  Ik weet hoe het voelt onterecht beschuldigt te worden!! Ik hoop dat hij zijn slag thuis haalt. Er zijn veel onschuldigen mensen beschuldigt geworden. Een schande...Democratie.
 1. Rabobank weert profclubs wegens “risico op witwassen, corruptie en fraude”

  Rabobank weert profclubs wegens “risico op witwassen, corruptie en fraude”

  Rabobank wil geen professionele voetbalclubs als nieuwe klant. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse bank naar aanleiding van berichtgeving door NRC. In het betaald voetbal is sprake van een verhoogd risico op zaken als witwassen, corruptie en fraude. "Vanuit onze rol van poortwachter vinden we dat niet meer kunnen”, klinkt het bij Rabobank. Ook in België zijn banken extra waakzaam ten opzichte van voetbalclubs, zo zegt sectororganisatie Febelfin.
 1. Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg
  Play

  Wandelaars zitten dagenlang in extreem weer vast op berg

 2. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten