Exclusief voor abonnees

Ex-medewerker Fedasil doet boekje open: “Er zijn er die vanaf dag één keet schoppen”

Asielzoekers van een centrum in Lommel gaan samen inkopen doen. Helaas verloopt de opvang niet altijd even rimpelloos.
Mine Dalemans Asielzoekers van een centrum in Lommel gaan samen inkopen doen. Helaas verloopt de opvang niet altijd even rimpelloos.
Geen zinnig mens verwacht dat de opvang van meer dan 20.000 asielzoekers met 35 nationaliteiten rimpelloos verloopt. Maar zoals Fedasil beweren dat er nauwelijks incidenten zijn, is de waarheid geweld aandoen. Dat blijkt uit interne rapporten van Fedasil zelf die deze krant in handen kreeg. In een half jaar waren er meer dan 40 ernstige incidenten. In Broechem - "rustig centrum met twee heel kleine incidenten in een heel jaar", volgens minister De Block - ging het alleen in de tweede helft van 2018 al 8 keer mis.

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Anneke Braem

  Dat vermoeden we al veel langer eerlijke communicatie bestaat niet

 • dany tavernier

  Minstens 90 procent van wat politiekers vertellen zijn leugens of verdraaiingen van de waarheid. En het is al helemaal politiek incorrect om kritiek te hebben op vreemdelingen en asielzoekers. Gelukkig zijn de meeste burgers niet meer zo naïef dat ze al die politieke zever geloven. Hopelijk zal dat ook blijken op 26 mei.

 • Marc Statham

  Alsof wij dat nog niet wisten ,enkel diegene die het niet willen zien weten het niet..

 • Ludo Van Der Meiren

  Laat ze eens daar al het onkruid uit doen en onder houden eens zien war ze gaan doen en pak ze hun gsm eens af wij moeten ook alles zelf onderhouden of laat Maggie daar wat helpen zij worden veel te hart verwend

 • Dirk Van der Weeën

  En maar bashen op Theo Francken he mevr DeBlock,maar er zelf niets van terecht brengen maar toch de goed nieuws show spelen.