Exclusief voor abonnees

Ex-bondscoach over #MeToo in vrouwenwielrennen: “Rensters zijn tot veel bereid. Ze denken: het is dat of eeuwig rondjes rijden rond de kerktoren”

Voormalig bondscoach van de Belgische vrouwenploeg Christel Herremans.
Voormalig bondscoach van de Belgische vrouwenploeg Christel Herremans.
De ene kreeg pas een contractverlenging nadat ze zich uitgekleed had, de andere werd geselecteerd in ruil voor een kus. Ook in het vrouwenwielrennen is een #MeToo-schandaal losgebarsten. Drie rensters hebben een klacht ingediend tegen Patrick Van Gansen, manager van het Health Mate Ladies Team. Vijf anderen beschuldigen hem in een open brief. "En er lopen in deze sport nóg van dat soort figuren rond."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Andy Verachtert

  Als we accepteren van mensen te beschuldigen en te veroordelen zonder bewijzen, dan is het einde van de beschaving in zicht. Het is geen toeval dan alle zware dictaturen het 'vermoeden van onschuld' overboord gegooid hebben.

 • kimberly Buyl

  Jaren actief geweest in de wielersport!! Men zou verwonderd zijn hoeveel ‘ploegleiders’ zoals hij niet rond lopen .. en waarom hebben deze meiden gezwegen?? Lees zelf de helft van de reactie .. hun fout - aandacht - kwam hen Goed uit - angst om zelf een slechte naam te krijgen .. denk eerst even na voor men oordeelt.. hopelijk worden deze mensen in kwestie voorgoed uit de mooie wielersport gehouden !

 • Tomas Hulsmans

  Er zijn geen situaties waar zoveel vrouwen tegelijk hetzelfde verhaal vertellen. Bij eentje kan je nog zeggen, jaloers natrappen, bij 5, 6, hoeveel zijn het er ondertussen is het gewoon de pijnlijke waarheid..

 • eric maier

  Het is niet nieuw. vorig jazar stopte een zeer beloftevolle Amerikaanse wielrenster ook om die reden.Ik ken in het wielerwereldje ook wel vrouwen die hun beklag al deden over bepaalde verzorgers en teammanagers die hun boekje te buiten gaan, al een aantal jaren. Om eerlijk te zijn heeft deze teammanager zijn reputaie tegen, en gezien de gebeurtenissen van vorig jaar en nu, len de manier waarop hij zich verweert met excuses, liegt die vent volop.Vrouwenteams zijn ook klein vaak maar ca 6 rensters

 • kris De Ridder

  altijd zelfde liedje, als het waar is kan dit niet door de beugel, maar ik zou al die madammeke geen eten willen geven dat hun plaats, functie, enz hebben verdiend met hun lichaam in plaats van hun capaciteiten, maar ja dit is nog voor de pers blijkbaar taboe om daar eens een artikel over te schrijven