HET PAPIERTJE VAN D.G. | "Ik, dokter Frank D.G., huisarts van Tine Nys, bevestig dat mijn patiënte lijdt aan een ernstige psychiatrische persoonlijkheidsstoornis (ASPERGERSYNDROOM) die voor mijn patiënte ONDRAAGLIJK is, die niet te behandelen of te genezen is. Mijn patiënte wenst hiervoor euthanasie en heeft het meermaals aan mij bevestigd. Ik sta achter haar beslissing als arts en goede vriend van mijn patiënte, maar betreur toch haar beslissing."
Volledig scherm
PREMIUM
HET PAPIERTJE VAN D.G. | "Ik, dokter Frank D.G., huisarts van Tine Nys, bevestig dat mijn patiënte lijdt aan een ernstige psychiatrische persoonlijkheidsstoornis (ASPERGERSYNDROOM) die voor mijn patiënte ONDRAAGLIJK is, die niet te behandelen of te genezen is. Mijn patiënte wenst hiervoor euthanasie en heeft het meermaals aan mij bevestigd. Ik sta achter haar beslissing als arts en goede vriend van mijn patiënte, maar betreur toch haar beslissing." © RV

Euthanasieproces: is ‘papiertje’ van huisarts Frank D.G. een medisch verslag of niet?

Is het "papiertje" van huisarts Frank D.G. een medisch 'verslag'? Of niet? Zo niet, dan is er in de zaak-Nys niet voldaan aan de voorwaarden van de euthanasiewet. Daarover zal vanaf morgen gepleit worden tot onze oren tuiten. Gisteravond werden (stiekem) opgenomen gesprekken afgespeeld die de familie Nys kort na de euthanasie van Tine over deze kwestie voerde met de huisarts en de uitvoerende arts. Oordeel zelf.

10 reacties

 • felix strackx

  1 jaar geleden
  Het is nogal duidelijk dat deze vrouw hulp nodig had. Hulp die ze van niemand heeft gekregen. Ze kreeg enkel bevestiging van haar plannen om te sterven. Als we morgen iedereen met zelfmoordneigingen gaan euthanaseren, je zou nogal wat zien.
 • Dominique Hermys

  1 jaar geleden
  Dit is klaar en duidelijk geschreven.
 • johanneke li

  1 jaar geleden
  als het document alle informatie bevat en correct ondertekent is, dan mag dit zeker tellen als medisch verslag! tegenwoordig is men met al die voorgedrukte formulieren zo gewoon dat men vergeet dat dit niet altijd voorhanden is, maar het enige wat telt voor een correct rapport is correcte informatie en correcte ondertekening!
 • Nadine Abe

  1 jaar geleden
  Respecteer de wens van iemand die euthanasie wenst , maak er geen cinema van .Rust in vrede Tine .
 • raf peeters

  1 jaar geleden
  Ja is een medisch verslag(is duidelijk en klaar) ,er zijn ooit zelf geldige testamenten geschreven op wc papier,nergens staat geschreven op wat het geschreven moet anders moeten ze maar invoeren dat euthanasie via een notaris moet geregistreerd worden .
 1. PREMIUM

  Voorzitter Russische atletiekfe­de­ra­tie stapt op

  Yevgeny Yurchenko houdt het al na enkele maanden voor bekeken bij de Russische atletiekfederatie (RusAF). De 52-jarige zakenman was pas eind februari tot voorzitter verkozen, maar diende gisteren zijn ontslag in. Wellicht komt vicevoorzitter Alexei Plotnikov nu aan het roer. Hij staat voor een erg zware taak. Op 28 en 29 juli vergadert World Athletics over de toekomst van de Russische atletiek. Omdat de RusAF een boete van 4,4 miljoen euro aan World Athletics niet voor 1 juli kon aflossen, zijn er nu ook onder neutrale vlag geen Russen meer welkom op de internationale kampioenschappen. De Russische atletiek en zijn antidopingagentschap Rusada staan al sinds november 2015 op een zijspoor nadat een staatsgeleid dopingsysteem aan het licht kwam. Rusland wist de fraude ook niet consequent aan te pakken en kwam integendeel nog meer in opspraak door manipulatie van vrijgegeven dopingdata en het dwarsbomen van dopingonderzoek. (BF)
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen