Exclusief voor abonnees

Euthanasieproces: is ‘papiertje’ van huisarts Frank D.G. een medisch verslag of niet?

HET PAPIERTJE VAN D.G. | "Ik, dokter Frank D.G., huisarts van Tine Nys, bevestig dat mijn patiënte lijdt aan een ernstige psychiatrische persoonlijkheidsstoornis (ASPERGERSYNDROOM) die voor mijn patiënte ONDRAAGLIJK is, die niet te behandelen of te genezen is. Mijn patiënte wenst hiervoor euthanasie en heeft het meermaals aan mij bevestigd. Ik sta achter haar beslissing als arts en goede vriend van mijn patiënte, maar betreur toch haar beslissing."
RV HET PAPIERTJE VAN D.G. | "Ik, dokter Frank D.G., huisarts van Tine Nys, bevestig dat mijn patiënte lijdt aan een ernstige psychiatrische persoonlijkheidsstoornis (ASPERGERSYNDROOM) die voor mijn patiënte ONDRAAGLIJK is, die niet te behandelen of te genezen is. Mijn patiënte wenst hiervoor euthanasie en heeft het meermaals aan mij bevestigd. Ik sta achter haar beslissing als arts en goede vriend van mijn patiënte, maar betreur toch haar beslissing."
Is het "papiertje" van huisarts Frank D.G. een medisch 'verslag'? Of niet? Zo niet, dan is er in de zaak-Nys niet voldaan aan de voorwaarden van de euthanasiewet. Daarover zal vanaf morgen gepleit worden tot onze oren tuiten. Gisteravond werden (stiekem) opgenomen gesprekken afgespeeld die de familie Nys kort na de euthanasie van Tine over deze kwestie voerde met de huisarts en de uitvoerende arts. Oordeel zelf.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • felix strackx

  Het is nogal duidelijk dat deze vrouw hulp nodig had. Hulp die ze van niemand heeft gekregen. Ze kreeg enkel bevestiging van haar plannen om te sterven. Als we morgen iedereen met zelfmoordneigingen gaan euthanaseren, je zou nogal wat zien.

 • Dominique Hermys

  Dit is klaar en duidelijk geschreven.

 • johanneke li

  als het document alle informatie bevat en correct ondertekent is, dan mag dit zeker tellen als medisch verslag! tegenwoordig is men met al die voorgedrukte formulieren zo gewoon dat men vergeet dat dit niet altijd voorhanden is, maar het enige wat telt voor een correct rapport is correcte informatie en correcte ondertekening!

 • Nadine Abe

  Respecteer de wens van iemand die euthanasie wenst , maak er geen cinema van .Rust in vrede Tine .

 • raf peeters

  Ja is een medisch verslag(is duidelijk en klaar) ,er zijn ooit zelf geldige testamenten geschreven op wc papier,nergens staat geschreven op wat het geschreven moet anders moeten ze maar invoeren dat euthanasie via een notaris moet geregistreerd worden .