Exclusief voor abonnees

Europees expert waarschuwt politici voor infiltratie: "Chinezen zijn nog maar net begonnen"

HLN ONDERZOEK |

Een traditionele Chinese draak.
EPA Een traditionele Chinese draak.
Het is heus geen toeval dat een Chinese vzw getracht heeft om een politiek netwerk uit te bouwen in ons land. Peking probeert al jaren in heel Europa aan invloed te winnen. "Wat in België gebeurt, is deel van een bredere strategie", zegt François Godement, expert in Europees-Chinese relaties. Hij waarschuwt politici: "Wees waakzaam, niet alle contacten zijn onschuldig."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Norbert Corten

  Mogen wij nu nog naar de chinees en de frietchinees gaan ? en moeten we nu de Chinese wijk in de Antwerpse Van Wesenbekestraat mijden en daar niet meer gaan winkelen ?

 • Bernd Vaes

  China vat voet in heel de wereld, en dat is stelselmatig reeds jaren gepland. Iets abnormaals? Helemaal niet. De USA hebben dat decennia geleden al gedaan. Zij hebben ergens het monopolie en het is dus goed, dat een andere zich opwerkt: monoüpolies doorbreken is steeds in het voordeel van de mens.

 • rudolf jacobs

  liever met de chinezen dan al die achterbakse poltici de dag van vandaag

 • Philippe Deckers

  Dankzij de contacten van Dewinter komt Alibaba naar België. Proficiat Filip.

 • Glen Van Bruyssel

  Goeie frieten bij de frietchinees.