Exclusief voor abonnees

Europa wordt deze zomer één grote bubbel. Als dan een mondmasker de prijs voor die vrijheid is, betaal je die met plezier, toch?

PN/Leye
Ongetwijfeld zijn er goede redenen om de zomervakantie in eigen land door te brengen. De schoonheid van België is zo'n reden, net als de verscheidenheid van Vlaanderen Vakantieland. Maar veiligheid is er geen. Schrik om in het buitenland besmet te raken door het virus klinkt een beetje gek als je het land verlaat dat wereldwijd het zwaarst is getroffen door Covid-19. Het onze. België. Zowat elk buitenland was de voorbije maanden veiliger dan het binnenland. 

Je hebt 15% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • els deman

  Ik ga akkoord dat het een kleine moeite is en omdat ik de huidige literatuur erover ken. Het maakt zeker een verschil, ook voor de drager zelf trouwens, maar het effect zal wat afhangen van de situatie, in sommige situaties minder nuttig dan andere.

 • Louis Holmes

  Waarom moet de burgers steeds meer prijzen betalen voor hun vrijheid, Jan Segers? we glijden stilaan af naar een dictatuur, momenteel wordt er getest hoever men al kan gaan met het uithollen van onze vrijheden. Misschien daar eens enkele journalisten opzetten om dit dossier uit te spitten, of bent u ondertussen al een spreekbuis geworden van de regimepers? Is uw forum een schaam-mond-lapje geworden voor vrije meningsuiting die enkel angstige goedkeurende reacties toelaat? ik ben benieuwd.

 • willy goelen

  is de aankoop van mondmaskers fiscaal aftrekbaar ? Want dat zilveren masker van onze overheid , is dit betrouwbaar , want ik hoor geen enkele viriloog of arts die er iets van zegt , is er een algemene stilte afgedwongen of zo , wat is nu de waarheid , en de handgels en handschoenen ? ook fiscaal aftrekbaar ? de zaken die belangrijk zijn voor de gewone mens met zijn prive super pensioen daar spreekt men niet van . dat er maar snel verkiezingen zijn .

 • Erwin Van der Vieren

  Die hetze over die verschrikkelijke mondmaskers moet stoppen. Er is nu al genoeg aangetoond dat deze totaal niks helpen, integendeel de bron zijn van erge besmetting. De oorzaak zijn van allerlei kwalen als hartfalen en ademnood, en niet van corona...Het is ergerlijk dat die grote voorstanders constant aan hun neus liggen te prutsen of wanhun gezicht komen, het mondmasker in hun haar hangen of onder de kin en daarna volledig besmet terug over hun mond hangen en al die virussen opeten

 • Wim Vanderheijden

  Helemaal mee eens! En ik draag er consequent een in de winkel.