Piloten met mondkapjes op.
Volledig scherm
PREMIUM
Piloten met mondkapjes op. © Photo News

EU opent grenzen voor 15 landen. Maar dat wil niet zeggen dat wij automatisch ook mogen afreizen

Vanaf vandaag gaan de Europese buitengrenzen weer open voor inwoners uit 15 'veilige' landen. Marokko is erbij, Turkije en de VS niet. De lijst betekent niet dat wij nu automatisch naar die landen mogen reizen. "Het blijft een zootje, met uitzonderingen op uitzonderingen."

5 reacties

 • Jeroen Bleys

  1 jaar geleden
  Julien, wie bent u om te bepalen wat ik moet doen of waar ik mijn eigen geld wil uitgeven voor mijn verlof. En als het een gevaar is dan moet men de mensen maar testen bij aankomst van vakantie. Geen probleem om dat te betalen, maar dan moet ook iedereen dit doen en zelf betalen!
 • Steven PIENS

  1 jaar geleden
  Typisch de EU en België. Verwarring alom en meer uitzonderingen dan regels...
 • heiko werner

  1 jaar geleden
  Zo kunnen wij ons dochtertje na een jaar terug zien, 2 weeken quarantaine in ons huis en twee weeken de natuur verkennen☺️
 • Freddy Henslegers

  1 jaar geleden
  Mensen die niet tevreden zijn waar ze wonen denken dat het gras ergens anders groener is.
 • Julien Van Wonterghem

  1 jaar geleden
  Blijf gewoon eens een jaartje in eigen land of doe eens een uitstapje net over de grenzen.
 1. Regenachtig
  PREMIUM

  Regenach­tig

  Vandaag is het overal betrokken met geen of amper opklaringen. Bovendien valt er bij momenten wat lichte regen, afgewisseld met lange droge momenten. Pas op het einde van de namiddag wordt het volledig droog vanuit het westen. Het is koel voor de tijd van het jaar bij maxima rond 18 graden. De wind waait matig uit het westen. Vanavond wordt het overal droog en tijdelijk komen er enkele opklaringen opzetten. Later wordt het echter opnieuw grijs, en af en toe valt er een drupje motregen indien de bewolking dik genoeg wordt. De temperaturen dalen tot minimaal 12 graden en de west-noordwestenwind zwakt gevoelig af.
 1. PREMIUM

  Brein achter 'martelka­mer' moest zelf vrezen voor zijn leven

  Robin van O., het vermoedelijke brein achter de onlangs opgerolde 'onderwereldgevangenis' met martelkamer nabij de Belgische grens in Roosendaal, moest wellicht zelf vrezen voor zijn leven. Op een inleidende zitting van het proces tegen de beruchte motorclub Caloh Wagoh raakte immers bekend dat leider Delano R. verdacht wordt van het beramen van een moordaanslag op Robin van O. Heel wat leden van de motorclub zouden al betrokken geweest zijn bij onderwereldmoorden en mislukte aanslagen. De belangrijkste opdrachtgever van Caloh Wagoh is allicht topcrimineel Ridouan Taghi, de drugsbaron die in Dubai is opgepakt en inmiddels in een Nederlandse cel zit. Taghi wisselde onder meer het adres van Robin van O. uit met een lid van Caloh Wagoh. Delano R. kreeg ook foto's doorgestuurd van de Porsche waarin de vriendin van Van O. reed, net als een politiefoto van Van O.