Exclusief voor abonnees

Etienne Vermeersch zorgde er zelf voor dat hij zijn eigen dood kon kiezen: "Ik sterf dankzij mijn levensdoel"

Filosoof ETIENNE VERMEERSCH (1934-2019) zorgde er zelf voor dat hij zijn eigen dood kon kiezen

Etienne Vermeersch.
Eric de Mildt Etienne Vermeersch.
"Ik wil geen rolmodel worden": de laatste woorden van Etienne Vermeersch, filosoof, vrijdenker, scepticus en ethicus. Taboebeslechter ook: hij lanceerde al in 1971 het debat over euthanasie. Vorige vrijdag overleed hij in intieme kring op 84-jarige leeftijd - na euthanasie. "Ik sterf dankzij mijn levensdoel."

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Leo Peeters -Duym

  Vermeersch een groot denker, een groot intellectueel? Alvast een man die dacht de wijsheid in pacht te hebben en praatte over ethische kwesties als een kerkvorst uit een ver verleden. Wat laat hij met al zijn wijsheid als vruchtbare erfenis achter? Zonder hem had de zon geen seconde minder lang geschenen en niet één lach minder luid geklonken. Etienne Vermeersch, voor de generaties achter ons één van de miljarden volslagen onbekenden.

 • Marianne Van den Lemmer

  Ik heb ook nooit kinderen gemaakt omdat de wereld al overbevolkt is. Ik vond Vermeersch erg slim, maar niet echt wijs, want hij was tegen Vlaams Belang.

 • Bert Camps

  Vond het een boeiende reportage tussen hem en Mgr Leonard.

 • Artuur Lemmens

  Een zeer groots man is heen gegaan. Een heel groot deel van Vlaams Belang is gebaseerd op wat ie vertelde.

 • Eddy Godefroid

  Een groot mens die ons spijtig genoeg verlaten heeft. Hopelijk zijn er nog mensen van zijn niveau.