De Turkse president Erdogan.
Volledig scherm
De Turkse president Erdogan. © REUTERS

Erdogan stuurt 40 imams naar ons land

De Turkse president Erdogan stuurt volgend jaar een veertigtal nieuwe imams naar ons land. Die moeten het tekort opvangen waarmee veel Turkse moskeeën heten te kampen. Maar hun missie druist in tegen de wil van de Vlaamse regering om imams hier te lande op te leiden én de lange arm van Erdogan aan banden te leggen. Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) noemt de gewoonte om buitenlandse imams actief te laten zijn in ons land “onwenselijk en onhoudbaar”. 

159 reacties

 • Ekrem Guler

  1 jaar geleden
  Proficiat en succes gewenst
 • Christian Demeester

  1 jaar geleden
  Gewoon geen visum geven zodat ze het land niet binnen mogen.
 • Erik Vervenne

  1 jaar geleden
  In zeer korte tijd zal de EU een meerderheid aan moslims hebben. Voor we het beseffen zal de Sharia onze wetten vervangen. Gedaan met onze eigen normen en waarden.
 • carmen Van de casteele

  1 jaar geleden
  Dat Erdogan zich moeit in Turrkije, maar wat heeft hij te beslissen over Belgie? Of is Belgie verkocht aan Turkije zonder dat wij Belgen daar weet van hebben? Als wij imams nodig hebben, denken wij dat hier ook uit de Turkse Belgen te kunnen vinden, die al ingeburgerd zijn, dus Nederlands spreken en onze gewoonten kennen. Wij hebben geen Turkse spionnen nodig!!!!
 • Raymond Ponet

  1 jaar geleden
  Onze regering zal ze met open armen ontvangen, antwoord in 2024 of misschien nog vroeger.
 1. PREMIUM

  Nu ook Man City geïnteres­seerd in Vertonghen

  Het verschil tussen een optie en een target. Manchester City won de voorbije maanden wel degelijk informatie in over Jan Vertonghen (33). Daar bleef het voorlopig bij. Pep Guardiola is op zoek naar twee bijkomende verdedigers. Een rechtsvoetige leider met naam, die de geest van Vincent Kompany helemaal moet verjagen: Kalidou Koulibaly. En graag zou hij er ook een voetballende verdediger bij hebben die zowel back-up kan zijn voor Aymeric Laporte, als kan depanneren op linksback. Binnen dat profiel past Vertonghen. Als optie om één à twee jaar te overbruggen. Vertonghens contract bij Tottenham loopt straks af. Buiten zijn loon (momenteel ruim 75.000 euro per week) en een flinke tekenpremie kost hij niets. Of Vertonghen uiteindelijk de laatste schifting heeft overleefd voor de lijstjes van vier targets per positie, wordt binnen de club niet bevestigd. (KTH)
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"