Saïd Aberkan
Volledig scherm
PREMIUM
Saïd Aberkan © THIRY Romain

"Er klopt níks van wat IS beweerde. Dat beginnen ze in te zien"

Ons land kan Syriëstrijders perfect laten terugkeren. Dat stelt Saïd Aberkan, die als hoofd-islamconsulent al jaren het speerpunt is in de strijd tegen radicalisering in de gevangenissen. Aberkan zegt dat alle inspanningen van de voorbije jaren vruchten beginnen af te werpen. "We krijgen mensen opnieuw op het rechte pad. Deradicalisering wérkt. We kunnen Syriëstrijders dus maar beter hier opsluiten."

53 reacties

 • Michel Philippe

  3 jaar geleden
  Er zitten nu reeds zoveel haatpredikers in ons land en men wil daar boven op al die IS schurken laten terug keren. Zal onze regering zo onnozel zijn om in die val te trappen ? Justitie weet nu reeds overbelast en de gevangenissen zitten propvol.
 • Thierry Willems

  3 jaar geleden
  je kunt daar allemaal veel over spreken en debatteren,maar de bevolking kan maar op 1 mannier een BEETJE verandering brengen,en dat is in het stemhokje!!!!!!vergeet dat niet!
 • Claudia Rosseel

  3 jaar geleden
  De slachtofferkaart wordt hier getrokken. Ze zijn in de val gelopen van IS. Zij waren wel IS. Zonder hen en al die anderen was geen IS geweest. IS is niet zoiets als een gemene, onzichtbare, en lege val waarin ze toevallig trapten. Het was een keuze. Een domme keuze. Een bijzonder foute keuze. En dat mag ook gevolgen hebben.
 • Marie-Christine Michiels

  3 jaar geleden
  Het parlement zit vol advocaten maar blijkbaar kennen ze het principe 'solus delicti' niet:men wordt berecht waar de misdaad is begaan!Dus in Syrië of in Irak.De Koerden zullen daar met plezier voor zorgen....
 • Roger Deprez

  3 jaar geleden
  Niet zo standvastige mensen zijn snel te beïnvloeden.
 1. PREMIUM

  Levensver­wach­ting toegenomen, aantal geboortes blijft dalen

  De levensverwachting bij geboorte in België bedroeg vorig jaar 81,8 jaar voor de volledige bevolking. Voor de vrouwen ligt die levensverwachting zoals bekend iets hoger dan bij mannen: 84 tegenover 79,6 jaar. Dat blijkt uit analyse van de sterftecijfers van Statbel. Ten opzichte van 2018 is de levensverwachting met 0,3 jaar gestegen, meer dan de toename met 0,1 jaar die in 2018 werd waargenomen. De levensverwachting ligt in Vlaanderen het hoogst, met 82,7 jaar. Voor Brussel is dat 81,6 jaar en voor Wallonië 80,3 jaar.
 2. Op vakantie draagt Djokovic wél mondmasker
  PREMIUM

  Op vakantie draagt Djokovic wél mondmasker

  Novak Djokovic (33) heeft zich voor het eerst weer laten zien sinds hij positief testte op het coronavirus. De Serviër is op vakantie in Bosnië, waar hij onder andere een bezoek bracht aan Visoko. Daar staat een heuvel waar in een ver verleden piramides zouden hebben gestaan. Hij kreeg er, in het bijzijn van zijn ouders en een bodyguard, een rondleiding door de Bosnische wetenschapper Semir Osmanagic. Opvallend: de Serviër droeg nu wél een mondmasker. Het nummer één van de wereld ligt al even onder vuur sinds hij een exhibitietoernooi organiseerde zonder respect voor de coronaregels. Zo geraakte hij net als enkele collega's en zijn vrouw besmet met het virus. (ODBS)