Archiefbeeld. Aanhoudende droogte tijdens de hittegolf van 2018.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld. Aanhoudende droogte tijdens de hittegolf van 2018. © Photo News

Er dreigen ongeziene watertekorten deze zomer: “Nooit zo droog in honderd jaar”

Als na de droge lente ook een droge zomer volgt, dan komen er ongeziene watertekorten. "Er is nu al een neerslagtekort van 55 millimeter, het grootste in honderd jaar.”

113 reacties

 • gianni de moor

  1 jaar geleden
  Miljoenen liters zuiver grondwater worden weggetrokken en de riolen ingelost voor de vele bouwprojecten,Waardoor ook de omgeving zonder grondwater komt te zitten.Hoogtijd dat men de bouwontwikkelaars hoge boetes opleg om de verspilling. Maar er zitten daar ook politieker met hun zakken klaar dus de gewone burger zal het bekopen
 • Rik Hofman

  1 jaar geleden
  het heeft geregend van eind september tot maart zonder ophouden, komaan zeg.
 • Dirk Demulder

  1 jaar geleden
  Ik ben toch niet zeker dat dit een goede oplossing zou zijn. Iemand met een goed inkomen gewoon méér betalen en evenveel water blijven gebruiken want wat maakt het uit een hogere waterfactuur. Mensen met een heel klein inkomen die nu al sceptisch zijn tegenover milieubeleid riskeren het te zien als de zoveelste 'milieu-pestmaatregel'. Sommige zullen weer roepen 'heb je poen, stem dan groen'. Neen, ik vrees dat zo'n voorstellen milieubeleid enkel méér populair zullen maken.
 • emiel wouters

  1 jaar geleden
  Ja ja na een gat in onze portemonnee hebben we nu ook al een gat in onze regenput. Maar i.p.v. dit gat te dichten, draaien ze de kraan toe. Dat was vroeger toch anders, toen was het dweilen met de kraan open.
 • Norbert Corten

  1 jaar geleden
  Daar gaan we weer. Nog steeds geen opvang van regenwater in reservoirs,hier laten wij dat weglopen via de riolen.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. PREMIUM

  Spaanse koning wil Juan Carlos naar Dominicaan­se Republiek verbannen

  Gaat de Spaanse koning Felipe zijn vader Juan Carlos verbannen naar de Dominicaanse Republiek? Eerstdaags maakt het huidige staatshoofd de sanctie bekend die aan de voormalige regent wordt opgelegd. Juan Carlos (82) is verwikkeld in een schandaal van smeergeld en witwasserij. Hij kreeg van de koning van Saudi-Arabië 88 miljoen als dank voor bewezen diensten, en sluisde meteen 65 miljoen door naar een minnares bij wie hij een kind heeft. Van de rest van het geld kwam geregeld 300.000 euro cash vanuit Zwitserland in Madrid aan. (PhG)
 1. PREMIUM

  Van Tante Terry tot Jo De Poorter

  In 62 jaar passeerden 45 omroepers: 7 mannen en 38 vrouwen. Irène Beval was in 1953 de eerste, maar moest een jaar later al vertrekken. Haar opvolgers Paula Semer, Nora Steyaert en 'Tante' Terry Van Ginderen waren vanaf 1954 succesvoller. In de jaren 70 doken de eerste mannelijke omroepers op: Bruno Schevernels, Luc Appermont en Paul Codde. Andrea Croonenberghs was met een carrière van 26 jaar het langst in dienst. Veel BV's begonnen als omroeper op de VRT, onder wie Gert Verhulst, Jo De Poorter, Evy Gruyaert en de betreurde Yasmine. Ook VTM werkte sinds zijn start met omroepsters, maar stopte er in 2008 mee. (DBJ/MC)
 2. Leger start intern onderzoek naar wantoestanden in Marche-les-Dames
  PREMIUM

  Leger start intern onderzoek naar wantoestan­den in Mar­che-les-Da­mes

  "We tolereren geen wantoestanden", zegt de nieuwe legerbaas Michel Hofman over de incidenten in het trainingscentrum voor paracommando's in Marche-les-Dames die 'De Morgen' vorige week onthulde. "Niet gisteren, niet vandaag en zeker niet morgen." In samenspraak met minister van Defensie Philippe Goffin (MR) startte hij eenintern onderzoek op. "We gaan ons niet verstoppen achter de juridische procedures die lopen. Het intern onderzoek moet de feiten blootleggen en aantonen welke lessen we kunnen trekken", zei Hofman tijdens zijn eerste optreden in het parlement. Sinds vrijdag leidt hij het leger. 'De Morgen' onthulde op basis van getuigenissen en documenten hoe rekruten in Marche-les-Dames al jarenlang regelmatig mishandeld worden door hun eigen onderrichters. Het gaat van ongeoorloofde opdrachten tot brutaal geweld. In 2016 werden bijvoorbeeld drie rekruten in elkaar geslagen door hun instructeurs tijdens een oefening. Oppositiepartij sp.a dringt aan op een extern onderzoek. (DM)