Exclusief voor abonnees

Enerzijds staat CD&V er slecht voor, anderzijds ook, schrijft onze editorialist Jan Segers

Jan Segers.
© Bart Leye Jan Segers.
Wil de nieuwe CD&V-voorzitter nu opstaan? Nog tot maandagmorgen kunnen kandidaten zich melden om de comateuze partij te reanimeren. Op 26 mei zakte ze weg onder de 15 procent, in onze jongste Grote Peiling zelfs naar 11 procent. Andere partijen zouden daarvoor tekenen, maar voor de zelfverklaarde volkspartij, ooit oppermachtig in dit land, is dat een levensbedreigend cijfer. CD&V is van oudsher de partij van de nuance en de synthese, maar vandaag zit daar geen goede kant meer aan: enerzijds ziet het er slecht uit, anderzijds ook.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean Battheu

  De CD&v heeft het gehad bij de burger, zoveel is duidelijk dank zij de letermes en de Peetersen. En zij gaan nu opnieuw mooi en vlekkeloos beginnen met de vernieuwing van hun partij dus de wederopstanding ! Met een gloednieuwe voorzitter weliswaar met een molensteen rondom zijn hals : ARCO

 • Moehmena Rahous

  Beke 'lijdde' onder zijn 'voorzitterschap' CD&V naar de afgang, de uitgang, de ondergang, door foute beslissingen, een afkeer van de Vlamingen, en zichzelf ruim te bedienen, tot zelfs na zijn CD&V voorziterschap, met een afscheidsbeloning als minister in de Vlaamse regering. Hoe mensen daarop kunnen stemmen is puur masochisme. Wat er van dat ministerschap gaat terecht komen : een puinhoop. De CD&V stemmen zijn nu te koop voor de andere partijen. Bieden maar.

 • frans Venloo

  Dat komt door het graaien dat de kiezers geen vertrouwen meer hebben ook NVAzal zware klappen krijgen bij de volgende verkiezingen ( te veel beloften en mooie woorden zonder daden ) .

 • vanaeken jokke

  Cd&v de partij die alleen dacht wij leveren de premier en kreeg daar gretig de hulp van de PS voor.Alleen moest de cd&v de Walen goedgezind zijn en jaarlijks wat extra miljarden laten overvloeien.En na de premier moesten de cd&v zuilen rijkelijk bedeeld worden met belangrijke postjes zodat ze alles onder controle konden houden.Dat is waar CD&V voor staat de rest was bijzaak.

 • Michel Jacobs

  Het probleem van de CD&V en de socialisten is dat ze op dit ogenblik minder aanspreken dan NVA en dat ze anderzijds even erg en nog langer vast zitten in de particratie, de verzuiling en de postjescarrousel in zes regeringen en honderden intercommunales en andere nutsbedrijven. Van de zes kandidaten heb ik geen enkele daar iets over horen zeggen. Ah nee, dan worden ze door hun eigen partijgenoten gewurgd.Het is nochtans de essentie van het probleem.