Exclusief voor abonnees

Ene protest na het andere in Zuid-Amerika: weer onrust in continent dat zo goed op weg leek

Betogers in de Chileense hoofdstad Santiago. De noodtoestand is van kracht in heel het land.
EPA Betogers in de Chileense hoofdstad Santiago. De noodtoestand is van kracht in heel het land.
In Zuid-Amerika barst de ene bom na de andere. Na Venezuela, dat al lang in een crisis verkeert, beginnen er nu ook doden te vallen bij straatprotesten in Bolivia, Chili en Ecuador. Wat is er aan de hand op het continent dat zo lang op de goede weg leek - en tot wat gaat dat leiden?

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu


Alle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Hendriks

  @johan fransaert we hebben het zo slecht nog niet, maar je kan je natuurlijk ook arm kopen, lening huis lening auto(zo groot mogelijk) 3xper jaar op vakantie bij iedere mode grill een andere tv of Gsm ect.

 • Karel Karelse

  @ Johan Fransaert, toch even nuanceren. Ik ben zestig en ken de jaren 60 en 70 dus als de mooiste jaren uit mijn leven en waarom : er was ruimte, de wereld was groot en vol uitdagingen, geen overbevolking-lange tenen-gsm-internet-chinese rommel-PoCo politiekers-brainwash reclame -… Mensen kenden en spraken elkaar, gingen maar 1x / jaar op reis,…, en waren content. Nu is men met niets content, wil men alles en klaagt men “niet rond te komen”… tja

 • Wim Impens

  Wij zijn aan ons luxeleventje gewoon en willen niet inleveren. Een kg bananen, grootste exportproduct van Ecuador, kost nu evenveel in de supermarkt als eind jaren 80. Maar het leven is ginds wel duurder geworden. Onze hardvochtige supermarkten houden echter het been stijf

 • johan fransaert

  in de jaren 60 tot 70 van de vorige eeuw kon men zijn gezin goed onderhouden met een loon nu komt men er soms nog niet met twee, we krijgen steeds minder en moeten er voortdurend steeds meer voor doen dit protest zal als dit zo voortgaat wereldwijd worden.

 • Liesbeth Tippels

  Het is net omdat ze zo'n vooruitgang maken dat de protesten er zijn! Hier komt het ook en pas na een wereldwijde revolutie, waarbij de politici, de huidige geldboeren en compagnie zullen gedecimeerd worden en hun eigendommen zullen herverdeeld worden, zal er weer relatieve rust komen.