En toch was timing "niet opzettelijk"

Kris Van Dijck verlaat het stadhuis.
VTM nieuws Kris Van Dijck verlaat het stadhuis.
Een brutaler scenario om het nieuws te lossen, was nauwelijks te bedenken. "En toch was die timing niet opzettelijk", zegt Stefan Lambrechts, de P-redacteur die de zaak onderzocht. 

"Ik ben eigenlijk Vlaamsgezind en had helemaal niet de bedoeling om de toespraak te saboteren. Het is als volgt gegaan: een tipgever kwam een maand geleden aanzetten met bewijzen die ik moest checken op waarheid. Het verhaal was vandaag (gisteren, red.) eindelijk rond. En het nieuws pas vrijgeven op vrijdag, daags na de Vlaamse feestdag, was geen optie. Het hoofdpunt van onze nieuwsbrief op vrijdag is altijd de P-retrobabe - deze week Christina De Kerpel, dochter van oud-bokser Freddy. Er was dus geen andere optie dan het op dat moment brengen." (MAC)Alle artikels uit de krant

18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Verstappen Martine

  Maak dat de kat wijs. P magazine u heeft het leven van vele mensen op hun kop gezet om één iemand te kunnen raken. Bovendien zijn er absoluut nog geen bewijzen boven water gekomen over fraude. Riooljournalistiek noem ik dat en die reporter per direct ontslagen. Dikke vette shame on you.

 • Marc Baeyens

  Het P-opulistische Magazine blad heeft zijn naam alle eer aangedaan. Het schandaal niveau moet geld in het laatje brengen ; méér moet men daar niet van verwachten.

 • Jo Hendrik

  Dat geloof ik niet Dit is geen toeval

 • Paul Vanmaldeghem

  Daar geloof ik geen bal van, ze wisten al langer van die zaak gezien er al een rechtszaak over is geweest en de chanterende roddelburen werden veroordeeld.

 • Michel Rooms

  Het gaat er toch niet om of dit een politieke beschadigingsoperatie is ? Dat zou goed kunnen maar maakt dat zijn fraude misdrijf minder, neen toch. Als hij in de eerste plaats geen misdrijven pleegt stelt hij zich niet bloot aan politieke beschadigingsoperaties, zo simpel is het !